Prahu opět ovládnou nejlepší tvůrci a designeři. V sobotu startuje Dyzajn market

Prahu opět ovládnou nejlepší tvůrci a designeři. V sobotu startuje Dyzajn market  

Piazzeta Národního divadla se o víkendu 19. a 20. září promění v největší open-air prodejní výstavu autorské tvorby Dyzajn maket. Tentokrát nese podtitul Podzim a představí přes 180 českých a zahraničních designerů. Na své si přijdou nejen milovníci šperků, oblečení a módních doplňků, ale také hraček, oblečků pro děti či bytového vybavení.

Dyzajn market se letos rozšíří o jednu novou lokaci, někteří designeři totiž dostanou prostor v místě dočasného filmového muzea NaFILM, které se otevřelo k příležitosti výstavy Na film! v Museu Montanelli. „Chceme poskytnout návštěvníkům skvělou příležitost, jak si vychutnat krásnou podzimní atmosféru Prahy. Ať už na Piazzetě nebo při procházce do Muzea filmu, kde se mohou těšit na dalších 15 designérů i na skvělou expozici, kterou by si nikdo neměl nechat ujít, navíc bude tyto dva dny zdarma,” vysvětluje Terezie Tunková, zakladatelka Dyzajn marketu.

Filmem bude inspirována i tradiční limitovaná kolekce Limitovka. V rámci toho navázal Dyzajn market také spolupráci s několika pražskými kiny. “Jsme rádi, že se nám podařilo propojit design s filmem. Tentokrát bude Limitovka inspirována také novým českým filmem Amerika režiséra Jana Foukala,” představuje speciální kolekci Terezie.

Na akci nebudou chybět samozřejmě stálice Dyzajn marketu, jako jsou Studio Malíská s porcelánem, sukně a šaty od Black Mountain, oblečení ATOM RAT, Krispol store se svými originálními módními doplňky a mnoho dalších. Mezi nováčky se tento rok představí značka BETOME vyrábějící betonové rámy na obrazy, Pískacie trička, Bookmarklovers a jejich ilustrované záložky do knih či Algebra fashion s pánskými košilemi.

Kromě módy a dalších designových kousků se mohou návštěvníci těšit také na bohatý doprovodný program. Děti i dospělé si mohou během celého víkendu užít představení od divadelních spolků Pruhované panenky a Buchty a loutky. Chybět nebude samozřejmě ani modní přehlídka a hudba v podání DJ i kapel jako The Silver Spoons či Circus Ponorka. Milovníci poezie si pak určitě nenechají ujít recitál Pražských básníků. Kromě toho nabídne Dyzajn market dobré jídlo a pití, dětský koutek s workshopy i aeroškolu, kde si návštěvníci vyzkouší tvorbu krátkého animovaného filmu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Prahu opět ovládnou nejlepší tvůrci a designeři. V sobotu startuje Dyzajn market Prahu opět ovládnou nejlepší tvůrci a designeři. V sobotu startuje Dyzajn market Prahu opět ovládnou nejlepší tvůrci a designeři. V sobotu startuje Dyzajn market
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!