Beats For Love 2015: jeden velký mejdan, který nekončí

Beats For Love 2015: jeden velký mejdan, který nekončí80%

Beats for Love je batole mezi festivaly, jednička mezi tanečními festivaly. Teprve třetí ročník ale jasně ukazuje, že se organizátoři velmi snaží, aby vše dopadlo ke vší spokojenosti a aby si milovníci elektronické hudby tento festival náležitě užili. O tom mluví i čísla. Poměrně kvalitní jména interpretů nalákala do areálu přes 40 000 lidí, což bylo znát převážně v pozdních nočních hodinách, kdy se festival začal pořádně rozjíždět. Naplněnost areálu byla sice někdy celkem otravná, na druhou stranu atmosféra, která vládla při každém vystoupení, byla nezapomenutelná.

Celý fesťák vyrostl v magickém industriálním prostředí v Dolní oblasti Vítkovice, kde se již pravidelně konají největší ostravské kulturní akce. Takže ani Beats for Love nemohl učinit jinak. 11 stagí jistě bodlo všem, kteří nejsou zaujatí k jednomu stylu. Za poměrně levné vstupné tak bylo možné spatřit mnoho skvělých umělců.

Beats for Love letos potřetí, já letos úplně poprvé. Natěšená, ale samozřejmě taky mírně nervózní z toho, co se bude dít. Ač nejsem velkým příznivcem taneční hudby, byla jsem ochotna tuto sféru prozkoumat a možná se i něco přiučit. Když jsem poprvé překročila pomyslnou čáru do magických sfér tanečního festivalu, příjemně mě překvapilo, že se u hlavního vstupu netvořila prakticky žádná fronta. I kontrola batohů a tašek proběhla bez problémů. To beru jako výrazné plus, neboť přece jen, první dojem z festivalu je u mnohých lidí rozhodující.

Při procházce areálu jsem natrefila na 11 stagí. URBAN ÓČKO STAGE přinesla jména jako Wich, Noz, Rafik, Fly, Scratch Perverts…v neděli pak scénu ovládl Majk Spirit, což potěšilo zejména dámy, které při jeho show předváděly opravdu výjimečné taneční kreace (haha). Kvalitnější ale byla HOUSE STAGE, kde se mihli takoví interpreti jako Lucca, Chris Sadler nebo PHNTM. Ovšem největší radost mi udělal DJ Tonka, který připravil velkou show pro spoustu dravých lidí. Největší lákadla festivalu se ale odehrála na tzv. DRUM AND BASS STAGE (DnB). To, co se opravdu povedlo, byla partička hudebníků z Perthu v Austrálii, zvaná Pendulum. Kvalitní hudba na bázi tanečního rytmu rozproudila krev tisícům účastníků B4L, což bylo znát na nedostatku kyslíku před pódiem. Davem jste skoro ani neprošli, skákat se dalo těžko, ale dalo…

A tak jsem se po chvíli přemístila kousek vedle ke stánku s jídlem, sedla si na trávník a zhluboka nabírala kyslík do zásoby. Bylo to zkrátka elektrizující! Stejná situace probíhala i za účasti komerčního DJ Freshe. To Zardonic to totálně zabil! Show obohatil zničujícím kostýmem, který sundal těsně před koncem svého setu a dodal tak své hudbě nezapomenutelný obraz. ELEKTROSWING STAGE potěšila diváky, jako jsem já. Zase něco trošku jiného, než se hrálo všude jinde. Zde byli doménou Mr. Ultrafino, Elektro Swing Malta DJS, Dirty Honkers nebo The Prague Swingmasters.

Co se týče samotné organizace – jídlo a pití takřka na každém rohu, takže se nemohlo stát, že byste na pivo čekali víc jak 15 minut. I když večer byla prodleva o něco vyšší, to je fakt! Sociální zařízení jste taky potkali téměř na každém rohu (takže celkem nechápu, proč si většina pánů stejně chodila odskočit jinam). Nick Nack kelímky jsou už prakticky samozřejmostí, pokud chcete alespoň trochu vypadat jako eko festival, a tak si návštěvníci mohli odnést designový kelímek domů na památku. Jedno plus – stížnosti na hluk organizátoři zvládli skvěle. Sice hlasitost snížili, ale v dech beroucí atmosféře jste to ani nepoznali. Osobně si tedy myslím, že festivaly k létu patří a pár dní to obyvatelé snad vydrží, ne? Ale čert to vem! Mejdan se prostě povedl, 4 dny nadupané, elektrizující hudby, která vám v hlavě drkotala ještě pár dní po finiši. 

Doporučuji projít fotogalerie na facebooku: https://www.facebook.com/beats.for.love/photos_stream?tab=photos_albums

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!