Carmen se vrací na prkna divadla Karlín. V hlavní roli výhradně s Lucií Bílou

Carmen se vrací na prkna divadla Karlín. V hlavní roli výhradně s Lucií Bílou  

V roce 2008 se objevil na muzikálových prknech nový přírůstek. Hudební divadlo Karlín představilo temperamentní Carmen, nejúspěšnější projekt v novodobé historii divadla. Nyní se muzikál amerického skladatele Franka Wildhorna vrací. V hlavní roli výhradně s Lucií Bílou.

Muzikál Carmen zhlédlo od svého prvního uvedení v Praze již téměř 300 tisíc diváků během 307 repríz. Poslední proběhla 9. června 2012, kdy se uskutečnila derniéra. Nyní se ale Carmen vrací a diváci se mohou těšit nejen na Lucii Bílou v roli Carmen, ale také na další původní obsazení. Nebude chybět zpěvačka Dasha, Peter Strenáčik, Václav Noid Bárta, Jiří Korn, Tomáš Trapl či Lukáš Kumpricht.

Slavnostní obnovenou premiéru si užije Hudební divadlo Karlín hned dvakrát. První proběhne 29. října, druhá o den později. Na divadelní prkna se spolu s Carmen vrátí také příběh plný lásky a akce, hudby a tance, odvážných cirkusových čísel i živých zvířat. Organizátoři slibují opět velkolepou podívanou v broadwayském stylu. Malého zájmu divadelních fanoušků se nebojí, jelikož Carmen nebyla stažena z programu z důvodu nedostatečné návštěvnosti. Bylo jen nutné uvolnit místo novému muzikálu Aida, jehož derniéra se uskuteční v sobotu 13. června.

Muzikál Carmen vytvořila na míru pro Hudební divadlo Karlín trojice zkušených amerických autorů. Hudbu složil již zmiňovaný Frank Wildhorn, libreto má na svědomí Norman Allen a texty Jack Murphy. Režie se ujal Gabriel Barre. Příběh muzikálu se nechal volně inspirovat novelou francouzského spisovatele Prospera Mériméeho. Děj se odehrává ve Španělsku 19. století a vypráví příběh cikánské dívky Carmen, jejíž nespoutaný život a nestálost nechává jen málokoho v klidu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!