V pátek vychází Kameny a skály Sedlčanska. Křest proběhne v úterý

V pátek vychází Kameny a skály Sedlčanska. Křest proběhne v úterý 

V pátek 28. listopadu vychází publikace o krásách neživé přírody na Sedlčansku, kterou ocení nejen geologičtí nadšenci, ale i široká laická veřejnost. Slavnostní křest knihy Kameny a skály Sedlčanska se uskuteční v úterý 2.12 v Městském muzeu Sedlčany, kde samozřejmě nebude chybět ani autorka publikace Blanka Pechačová.

Populárně naučná kniha Kameny a krásy Sedlčanska seznámí čtenáře s neživou přírodou v regionu, který je označován jako „kraj kamenů“. Cílem knížky je přiblížit odborné i laické veřejnosti pravou podstatu geologických a geomorfologických procesů a jevů, které stojí za vznikem současných tvarů reliéfu. Publikace je přehledně rozdělena na obecnou a regionální část.

Stručnější obecná část je zaměřena na fyzicko-geografické podmínky regionu (geologie, geomorfologie, hydrologie, klima, pedologie, fauna a flora) v kontextu s výskytem kamenů a skal. Regionální část by měla posloužit především zájemcům o konkrétní oblasti Sedlčanska, zároveň může posloužit jako průvodce po lokalitách výskytu kamenů, balvanů, skal a starých lomů. Text je doplněn přibližně 250 barevnými fotografiemi a v dnešní době nepostradatelnými GPS souřadnicemi. Všechny lokality autorka knihy navštívila osobně, zaměřila GPS souřadnice a pořídila vlastní fotografie.

Mimo křtu knihy se můžete těšit i na prodejní vernisáž výstavy Prameny, kde se setkáte s vánočním aranžmá od Věry Dlouhé a keramickými výrobky z dílny Veroniky Hejhalové. Více informací o plánovaných akcích naleznete na stránkách muzea.

Pokud byste se o knize či o autorce chtěli dozvědět více informací, navštivte stránky: http://kameny-sedlcanska.webnode.cz/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!