Kam vzít děti na pohádku? Do Minoru na rockovou Perníkovou chaloupku!

Kam vzít děti na pohádku? Do Minoru na rockovou Perníkovou chaloupku!70%

Pohádková klasika se skvělou muzikou a hororovou omáčkou – to je už dva roky úspěšně navštěvované představení Divadla Minor, Perníková chaloupka. Pokud děti čekají okouzlující domeček z perníku zdobený vším možným, budou zklamané. Jestli však naopak rádi rozvíjí svou představivost jen z náznaků a uvítají na scéně místo zlé Ježibaby rozverného zpívajícího pana Ježibabu, nebudou chtít z divadla pryč. :-)

Jeníček (Pavel Smolárik) s Mařenkou (Anna Bubníková) jsou v tomto podání vlastně muzikanti na plný úvazek: jeden doprovází své řeči na violoncello, druhý na basu. Žádný les, žádné šplhání na strom a překvapivě žádná chaloupka z perníku – všechny tradiční reálie příběhu o tom, kterak vynalézavé děti zvítězily nad zlomyslnou Ježibabou, si musí obecenstvo domyslet.

Dramatický zvrat přichází, když na scénu zespod pódia vyjede postavička jako z perníku – roztomilý pan Ježibaba (Petr Stach) s perníkovou mašlí ve vlasech a gigantickým pozadím. Ten si okamžitě získá srdce nejen Jeníčka s Mařenkou, ale také všech dětí v hledišti. Vrcholná scéna, tedy upečení Ježibaby v peci namísto vykrmených dětí, pak připomíná rozžínání obřího grilu, přičemž dramatičnost situace je ještě umocněna odpočítáváním vteřin, které do zážehu zbývají. Pánova Kočička (Ondřej Bauer) má zřejmě skutečnou zálibu v brutalitách.

Celé hodinové představení zezadu doprovází kapela v čele s Monikou Načevou. Ta také personifikuje Les či Dobro a radí sourozenecké dvojici, jak se zachovat. Přestože divadlo tentokrát nepoužívá žádné pestré kulisy ani originální rekvizity, na které jsou možná diváci z jiných představení Minoru zvyklí, „minoritní“ Perníková chaloupka určitě stojí za vidění a navíc se děti po skončení mohou podívat i do zákulisí.

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Minor

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!