Charvatskej cyklonářez 2014: Walda Gang a Jaksi Taksi nadchly diváky. O zábavu se staral Zdeněk Izer

Charvatskej cyklonářez 2014: Walda Gang a Jaksi Taksi nadchly diváky. O zábavu se staral Zdeněk Izer 70%

V pátek 20. června se fotbalové hřiště v Charvátské Nové Vsi zaplnilo hudebními fanoušky, kteří přišli podpořit své oblíbené kapely na Charvatskej cyklonářez. Lidí přišlo poskrovnu, ale i tak se akce náramně povedla. Většina účinkujících předvedla svoji show stejně, jako kdyby je poslouchaly tisíce návštěvníků. Bohužel ne všechny „hvězdy“ si svých fanoušků váží, a proto se ani tato originální hudební událost neobešla bez komplikací.

Již po čtvrté hodině odpolední se na hřišti začali scházet návštěvníci z Břeclavi i vzdálenějšího okolí. Akce to nebyla velká, lidi se dali počítat v desítkách, nikoli ve stovkách či tisících jako na velkých hudebních festivalech. I přesto zde byla příjemná atmosféra, lidé popíjeli či si pochutnávali na občerstvení. V pět hodin začala hrát první kapela, místní metalcorová partička Seven Days ´till The End. Příliš posluchačů k pódiu sice nepřilákali, ale i tak předvedli její členové kvalitní vystoupení. Poté, co dohráli svůj poslední song, se měla jít připravovat další skupina – MiroŠmajda.com.

Skupině kolem finalisty talentové soutěže Mira Šmajdy se však do příprav příliš nechtělo. Jejím členům se totiž nelíbilo, že před pódiem postává jen skupina fanoušků, kteří se již nemohou dočkat, až uvidí své oblíbence. Od pořadatele festivalu jsem se dozvěděla, že skupina odmítá před malým publikem vystoupit, protože se bojí, že by si zničila své jméno. Miro Šmajda, který se proslavil v SuperStar především díky své blonďaté hřívě, je totiž samozřejmě velkou „celebritou“ a jeho vystoupení je „velmi prestižní“. Nemluvě o jeho skupině, kterou by bez Šmajdy stejně nikdo neznal.

Proto když jsem od jejich dodávky slyšela větu „Přece tady nebudeme hrát, co kdyby to někdo nahrával a dal to na youtube? Přece nebudeme vystupovat pro pár lidí“, udělalo se mi zle a byla bych radši, kdyby odjeli a vážně nevystoupili. Bylo mi ale líto slečny na vozíčku, která mi předtím říkala, že je jejich věrnou fanynkou a přijela jen kvůli nim. Proto jsem se rozhodla jít je přemluvit. Dočkala jsem se opět jen úšklebků a frází typu „vždyť je tady málo lidí“ a „zkazí nám to jméno“. Holt není celebrita jako celebrita. Miro Šmajda se skupinou nakonec přece jen zahrál. Rozhodně to ale nebylo z úcty k fanouškům, kteří dorazili, ale spíše kvůli penězům, které by museli pořadatelům vrátit.

Úplně opačné chování předvedli následující interpreti. Zdeněk Izer, který působil nejen jako moderátor večera, ale také aktér své zábavní show, bavil nonstop diváky, chodil si povídat se svými fanoušky a velmi ochotně se s nimi také fotografoval. K pódiu přitáhl třikrát více lidí než „hvězdný“ Šmajda. Izerovo vystoupení bylo skvělé. Házel vtip za vtipem, napodoboval slavné zpěváky či skupiny a předvedl se hned v několika kostýmech. Lidi se za břicho popadali a atmosféra se velmi zlepšila. Po posledním vtipu se návštěvníkům předvedla poprocková skupina Jaksi Taksi. Její vystoupení bylo výborné, chytlavé songy přitáhly k pódiu další hudební nadšence a projev všech členů kapely byl velmi sympatický. Nakonec se dokonce s obecenstvem vyfotili. Bylo vidět, že tito muzikanti si svých fanoušků váží a nebojí se, že by jim fotky či videa s nepříliš početným publikem „kazily jméno“.

Součástí programu bylo také překvapení v podobě krásného ohňostroje, který rozzářil nebe po dohrání Jaksi Taksi. Hřebem večera se poté stal rockový revival Waldemara Matušky – partička Walda Gang. Tento neobyčejný hudební cirkus rozhýbal snad všechny přítomné a vytvořil výbornou atmosféru. Známé písničky v rockovém kabátě nezklamou snad nikdy. V doprovodu ohňů a páry se jednalo o neobyčejný zážitek.

Celá akce se nakonec velmi povedla. Přes počáteční zklamání z namyšlených hvězdiček mě pobavily jiné kapely, které vytvořily skvělou atmosféru a předvedly úžasnou show. 

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!