Prázdninové tipy : Benátky

Prázdninové tipy : Benátky 

Prázdninové tipy přináší přehled výstav tentokrát z jižní Evropy. Slunce, teplo a historické městečko, které je rájem pro zamilované páry, to jsou Benátky. Při projížďce na lodičce či procházce městem se vám naskytnou krásné pohledy, pokud ale milujete kulturu tak jako my, tak neváhejte vzít svou drahou polovičku i do galerie.

Kolekce Ileana Sonnabend

Výstava probíhá od 31.5.2013 do 29.9.2013, Ca' Pesaro

Ileana Sonnabend byl jeden z největších a nejvlivnějších uměleckých talentů, objevitelů druhé poloviny dvacátého století. Je známý a oceňovaný pro pochopení, sílu charakteru, eklektismus vkusu a myšlení, které umožnily, aby bylo podporováno nové americké a evropské umění. Jeho mimořádná kolekce vytvořená v průběhu mnoha let podporovala mladé umělce a avantgardu dvacátého století a nyní ji najdete v "evropském domě" v krásných monumentálních sálech ve druhém patře Pesaro Galleria Internazionale d'Arte Moderna Ca '.

Otevřeno po-ne 10.00-18.00 hod

Vstupné 7,50-10 euro

Anthony Caro – Sochy

Výstava probíhá od 1.6.2013 do 27.10.2013, Museo Correr

Nádherné pokoje Museo Correr budou hostí první velkou retrospektivu věnovanou jednomu z největších italských sochařů bydlení: Sira Anthony Caro. Výstava představuje jeho umění za posledních šedesát let. Pod vlivem svého pána, Henryho Moora,  vytvářel sochařské asambláže- svařované,  šroubované a pestře malované objekty umístěné na podlaze v prostoru diváka. Jsou to abstraktní díla plná ale velkého obsahu. Fascinující nový plastový jazyk posvěcuje Caro jako stěžejní postava ve vývoji dvacátého století spolu s  Davidem Smithem, Markem Di Suvero a Richardem Serra. Jeho oblíbeným materiálem je ocel, ale experimentuje s různými prvky, jako je bronz, dřevo, papír a olovo. Sestavy dvojrozměrných kovových prvků se staly symbolem nového britského sochařství.

Otevřeno po-ne 10.00-19.00 hod

Vstupné 8-16 eur

Tapies: Pohled umělce

Výstava probíhá od 1.6.2013 do 24.11.2013, Palazzo Fortuny

Tapies Antoni měl velice zajímavé cítění věcí. Jeho pohled kolem sebe, bez omezení času a prostoru při hledání odpovědí o vesmíru, lidské přirozenosti, umění a tajemství života, byl fascinující. Rok po smrti tohoto geniálního katalánského umělce připravila Nadace Občanského Muzea v Benátkách úchvatnou výstavu, jejímž cílem je odhalit podstatu umění tohoto nesporného protagonisty dvacátého století.

Otevřeno st-po 10.00-18.00 hod, úterý zavřeno

Vstupné 8-10 euro

ROBERT MOTHERWELL: PRVNÍ COLLAGE

Výstava probíhá od 26.5.2013 do 8.9.2013, Peggy Guggenheim Collection

Tato výstava je věnována papírovým kolážím a vůbec práci s papírem Roberta Motherwella, jednoho z předních představitelů amerického abstraktního expresionismu. Vidět můžete díla realizovaná v prvním desetiletí jeho kariéry, v letech 1941 a 1951. Motherwellu bylo věnováno v minulosti mnoho významných antologií, v nichž bylo konstatováno, že koláž má klíčovou roli v jeho práci, ale žádná nebyla nikdy věnována výhradně průkopnické práci umělci s touto technikou. Tato výstava je tedy první, která zkoumá a chronologicky zaznamenává začátky Motherwella od setkání s touto metodou práce, kterou popsal v roce 1944 jako "náš největší objev "v oblasti umění.

Otevřeno st-po 10.00-18.00 hod, úterý zavřeno

Vstupné 8-14 euro

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!