Divotvorný hrnec kolem dokola: Otáčivé hlediště představilo muzikál, který potěší

Divotvorný hrnec kolem dokola: Otáčivé hlediště představilo muzikál, který potěší80%

Nejsem zrovna milovnicí dramat, která člověka zahřejí u srdce, popřípadě se při nich až za břicho popadám. Minulý týden jsem ale po zhlédnutí dopředu avizovaného „trháku sezóny“ českokrumlovské „točny“ celkem odstranila všechny své bývalé předsudky. Hravý muzikál Voskovce a Wericha na americký motiv Divotvorný hrnec nejen že příjemně pohladil po duši po karlovarském citovém vydírání, ale nasmála jsem se u něj jak už dlouho ne…

Chytlavé melodie Burtona Lanea, při kterých se nohy spontánně dají do pohybu, skvělé herecké obsazení, kterému vévodí Martin Hruška v roli třeboňského vodníka Čochtana (jeho výkon předčí snad jenom autentický záznam z úst samotného Jana Wericha), dále skvělá Radka Fišarová alias Káča, celý přidružený baletní soubor se strhující velkoryse pojatou choreografií (vynikajícího baletního mistra Sergeje Škalikova jako jejího autora nelze zapřít), barevná výprava, na které se oči pasou – to je jen krátký výčet důležitých součástí nastudování (Josef Průdek) příběhu o pseudo-americkém snu ve Štědré Dolině, součásti fiktivního amerického Missitucky.

Téměř pohádkový příběh, který je snad každému povědomý; story o kouzelném hrnci plném zlata, který má čarovnou moc plnit přání. A iluzivní je celé pojetí Divotvorného hrnce; na scénách, v jejichž středu otáčivé hlediště rotuje až třiatřicetkrát (rekordní počet otočení!) se střídají rychle odsýpající scénky, taneční intermezza s nespočitatelným množstvím účinkujících včetně dětí i pěvecká dueta.

A zatímco vy pohodlně sedíte pod širým nebem zabaleni v dekách ze všech stran, kolem otáčejícího se kolosu současně běží herci a tanečníci, v běhu vyprávějí část příběhu a pokračují na další ze scén krumlovské zámecké zahrady.

Otáčivé hlediště v Českém Krumlově uvádí Divotvorný hrnec již potřetí a stále se těší velké oblibě, takže může být právoplatně nazýván skutečným trhákem letošní sezóny. Je sympaticky „letní“, potěší a pobaví, nevnucuje se, ale okouzluje a pozvolna pohlcuje. Tvoří s vámi zkrátka divy!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!