Prázdninové tipy: Berlín a Dráždany

Prázdninové tipy: Berlín a Dráždany 

Další prázdninové tipy nás zavedly k našim sousedům do Německa. Tentokrát se zaměříme rovnou na dvě města, Berlín a Drážďany. Nabízíme vám tak další sbírku akcí, které stojí za návštěvu. Módní nadšence jistě potěší Berlínský Fashion week .

Zničená rozmanitost - Berlín před rokem a po roce 1933

Výstava probíhá od 30. ledna do 11. září, Deutsches Historisches Museum

Výstava probíhá na různých místech po celém Berlíně. Pod širým nebem se vám nabídne pohled na velkoformátové životopisy a portréty, které zdobí mnoho syntetických pilířů, připomínající životy více než dvou set lidí, kteří pošlapali značku různorodé společnosti včasného Berlína. Městské Památníky poskytují základní informace o historii Berlína v letech 1933 a 1945. Tato otevřená výstava je vzrušující cesta za poznáním, jež vás zve k tématu Rok po muzeích v Berlíně, výstavy, autorská čtení, aplikace a mnoho dalšího.

Vstupné je zdarma, více informací na http://www.berlin.de/2013/en/open-air-exhibitions/

Berlínský Fashion week

Přehlídka probíhá od 2. do 7. července

Módní přehlídky, výstavy a spousta akcí přiláká mezinárodně uznávané designéry, recenzenty, stejně jako módní nadšence. Tento FW se zaměřuje na letní až podzimní módu. Stejně jako u nás mají začínající designéři možnost předvést své práce. FW se bude konat na několika místech v centru Berlína. Další módní inspiraci můžete načerpat na  Bread & Butter veletrhu módy na bývalém letišti Berlín-Tempelhof, který se koná v rámci FW.

Místa konání a více informací na http://www.fashion-week-berlin.com/en/

Akt ve fotografii kolem roku 1900

Výstava probíhá od 3. května do 25. srpna, Museum für Fotografie Berlín

Na počátku minulého století jsme mohli fotografie aktů nalézt všude. Byla to doba, v níž byly položeny základy pro rozvoj ve veřejné doméně velmi pestrého typu obrazu, který více než kterýkoliv jiný nadále informuje svět, ve kterém žijeme dnes. Fotografický akt se objevil na pohlednicích, cigaretových krabičkách, plakátech, v časopisech a reklamách, jako inspirace pro umělce a pobídkou pro sportovce. Na této výstavě je představena také úžasná různorodost fotografického zobrazení lidského těla.

Otevírací doba út - ne, 10.00 - 18.00 hod

Vstupné 10 euro

Za hranicemi

Výstava probíhá od 17. května do 11. srpna, Deutsches Hygiene-Museum

Osmnáct fotografů pozorovalo měnící se vzorce lidí, kteří žijí v blízkosti hranic v Evropě, Africe, Asii a Americe. Barevné a černobílé fotografie poukazují na hranice, které mohou být viditelné i neviditelné. Jsou vytvářeny politicky nebo společensky, některé jsou historicky silné, jiné zdůvodněné geograficky. Jsou mezi různými skupinami nebo mezi celými národy - některé jsou úmyslné, jiné ne. Výstava Za hranicemi upozorňuje právě na tyto rozpory. Můžete tak prozkoumat, jak se žije za hranicemi různých států.

Otevírací doba út - ne, 10.00 - 18.00 hod

Vstupné 6 euro, děti 3 eura

Wols fotograf

Výstava probíhá od 17. května do 26. srpna, Josef-Hegenbarth-Archiv

Výstava vznikla na počest 100. výročí epochálního fotografa, malíře a grafika Wolse. Je nejvíce komplexní prezentací umělce za téměř pětadvacet let. Ke zhlédnutí je přibližně dvě stě děl (40 obrazů, 100 skic na papíře a 40 fotografií). Wolsův bohatý, ale i tragický život byl rozhodujícím klíčem k interpretaci jeho obrazů. Výstava jako první zkoumá perspektivu umělce ve své době, neboť Wols byl protagonista mezinárodní avantgardy, který vyvinul pozoruhodný a jedinečný vizuální jazyk v dialogu se surrealismem a neformalitou.

Otevírací doba st - po, 10.00 - 18.00 hod, úterý zavřeno

Vstupné 3 eura

Saská státní cena za design

Výstava probíhá od 1. května do 18. srpna, Museum im Winterhalbjahr geschlossen

Výstava představuje oceněné a nominované produkty na cenu Saského státního designu 2012. Poskytuje skvělý přehled o současném stavu vývoje designu v Sasku a ukazuje saské inovativní produkty např. motorová jachta v nadčasovém stylu, jedinečná řada nábytku a mnoho dalších. Výstava je navíc pojata působivým způsobem, spojuje vynikající kvalitu designu, funkčnost a estetičnost.

Otevírací doba út - ne, 10.00 - 18.00 hod

Vstupné 4 eura

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!