Pavel Šporcl pokřtil nové 3CD Zlatá kolekce

Pavel Šporcl pokřtil nové 3CD Zlatá kolekce 

Houslový virtuos Pavel Šporcl pokřtil ve vinárně Zlatý had v Praze své nové 3CD Zlatá kolekce, které při příležitosti jeho čtyřicátých narozenin vydává Supraphon.

Zlatá kolekce je ohlédnutím za dosavadní tvorbou, výběrem toho nejlepšího, doplněno o několik bonusů, jako např. téma z filmu Schindlerův seznam (J. Williams). Kmotrem 3CD se stal Karel Gott, který na adresu Pavla Šporcla nešetřil chválou a ocenil jeho všestrannost, odvahu jít napříč všemi hudebními směry. Zavzpomínal, jak byl nadšen koncertem Pavla v Lucerně,  kde publikum šílelo a kde Pavel fascinoval ženy tak, jako známý houslista Niccolò Paganini. Je tam podle něj něco navíc, je to "fascinace určité lehkosti, při té virtuozitě. Aby určitá akademičnost, co se člověk naučí, nebyla znát, byla jenom slyšet. A jak říkal Isaac Stern „nesmí nás být moc, když nás bude moc, nebude to výjimečné“ a vy právě patříte k těm výjimečným," zkonstatoval Karel Gott.

Důvodů na oslavu bylo ale více, protože kromě křtu a oslavy svých čtyřicátých narozenin, které proběhly po oficiální části, obdržel Šporcl z rukou ředitelky Supraphonu Ivy Milerové devátou platinovou desku za 190 000 prodaných nosičů.
Pro své fanoušky připravil Pavel Šporcl i bonbónek v podobě digitálního mini alba, které obsahuje první nahrávky z mezinárodní hudební soutěže mladých hudebníků Concertino Praga 1998 / 1990, kterou pořádá v Praze Český rozhlas. „Soutěž byla pro mě velice důležitá, stejně jako jiné soutěže, a já měl to štěstí, že jsem v nich většinou bodoval, takže když jsem získal nějakou tu cenu, tak jsem si uvědomil, že to, co dělám, má smysl.“

Celou společenskou událost moderovala novácká moderátorka Eliška Jandová a mezi gratulanty byla celá řada známých osobností, například Ondřej Soukup, Petr Nárožný, Eva Pilarová, Ondřej Brzobohatý a další. Nechyběla ani manželka Bára Kodetová.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!