Sára - Kniha druhá

Sára - Kniha druhá 

Šalamounovi neobyčejní neopeření přátelé. Tak zní podtitul této knihy a naznačuje tak vskutku neobyčejný příběh. Kdo zná již první díl Sára - Kniha první od Esther a Jerryho Hicksových, ví, že je o nadpozemské čtivo.

Příběh by se mohl zdánlivě zdát určený pro děti, i některá knihkupectví ho zařazují k dětské literatuře, a o tom žádná. Tam své místo má a pro děti to bude úžasný a barevný příběh nejen na vlně dějové, ale také v úžasných emocích, kterými je Sára - Kniha druhá, prostoupena.
 
Ale jinde je zařazena v ezoterické literatuře a tam také po právu patří. Svým jemným pelem je podobna Malému princi. Čtete ji a zároveň se houpáte na křídlech klidné meditace. Budete-li ji číst dětem, vystavujete se riziku, že při četbě odlétnete kamsi do klidných vod a možná u toho i usnete. Je to v každém případě čtení, které se velmi odlišuje od běžných knih pro děti a vlastně i ezoterických knih. Je poskládána jinak, má barvu, má akci, nejsou to jen plytká klišé a mentorování, snaha fanaticky přesvědčit čtenáře o své pravdě.
 
Příběh dvou dětí a jejich bílého zvláštního kamaráda Šalamouna, což je velká bílá sova s prachovým peřím, je něžným příběhem, ve kterém jsou nejsilnějším článkem dialogy. Je v nich moudrost, je v nich právě ta akce a zároveň ty chvíle, kdy se jako čtenář zastavíte v tichém spočinutí a jen - existujete. Protože jste náhle sami sebou.

"Sáře bylo zase o poznání lépe. Nikdo jiný neví, jaké rozhodnutí je pro tebe to nejlepší. To víš jen ty sama.  "Ale je spousta lidí, kteří jsou přesvědčení o tom, že to ví mnohem líp než já." Myslí to dobře, Sáro. Většina z těch lidí, co se tě snaží někam dostrkat, má za to, že tak dělají ve tvém nejlepším zájmu. Ale vzpomeň si na Zákon přitažlivosti: je skutečně za vším, co k tobě přichází a co se ti děje. Jestliže jsi ve vibrační shodě s dobrými věcmi, pak k tobě přichází jen to dobré.  Nestalo se nic tak strašného. Jsem docela rád, že jste se Sethem prožili tak zajímavý den. Dnešní zkušenost s pátráním po jeskyních pro tebe bude mnohem cennější, než by byl den strávený ve škole..." a následuje analýza pocit, kdy Sára se Sethem šli jednoho dne za školu. Rozhodně to nejsou chroničtí záškoláci, prostě je k tomu něco vedlo. Jak se vyrovnat s pocity viny a s pocitem, že se musíme každému zavděčit - to jsou třeba jen dvě témata, která se Šalamounem probíráme.
 
Je asi jen málo knih, u kterých s s radostí čeká na pokračování. I kdyby jednoho dne byla Sára - Kniha dvacátá, bude stále co číst a čím se hladit po duši.
 
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.
Foto: autorka

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!