Design opět ovládne Prahu. Začíná Designblok 2012 a Designblok Premier Fashion Week

Design opět ovládne Prahu. Začíná Designblok 2012 a Designblok Premier Fashion Week90%

S prvními opadanými stromy nepřichází jen podzim, na své si přijdou po roce i milovníci designu. První týden v říjnu patří již neodmyslitelně Designbloku, letos vstupuje do 14. ročníku a přestože se od začátku poměrně rozšířil, základní myšlenka zůstává stejná – prezentace českého a zahraničního designu! Podruhé v historii bude součástí akce i samostatný fashion week.

Pro pravidelné návštěvníky může být kromě samotného designu příjemné, že organizátoři stále hledají nové prostory, a tak se nám většinou poštěstí podívat se do zajímavých a jinak často nepřístupných  budov Prahy. Letos vsadili po delší době takřka výhradně na Prahu 1, kde jsou umístěna tři superstudia ve starých palácích, naskytne se nám tedy zajímává konfrontace historických prostor se současným designem.

Superstudio Kafkův dům

Zde vystavují ve čtyřech patrech vyhradně výrobci a obchody s interiérovým designem.

Vystavovatelé:

3xR - Redukuj / Renovuj / Recykluj, AQUA TRADE, Artemide, BN Office Solution, Český rozhlas, DE'LONGHI, Delta Light, Domark / Javorina, Domesi Design, DuPont™ Corian®, DYNTAR, ESAGONO, FORTEL DESIGN, HAGOS - osvětlení, Hästens, HRAJ Design, IKEA, INNEX stínění & design, Italsko-česká smíšená obchodní a průmyslová komora, Italský kulturní institut, JESPEN, KENWOOD, LE BON, Opera Italia, Osvětlení Černoch, pana - design pro děti, Philips , Piemonte Agency (Exclusive Brands Torino; To-Design in The World), Potten & Pannen - Staněk, Punto Design, Restaurace Ambiente , SITUS , Studionika, SUPERSTORE, TON, Týden italského designu, USSPA, Vespera, Wiesner Hager Project, YS Studio, aj.

Kde:

Náměstí Franze Kafky 3, Praha 1 

Otevírací doba:

Út – So: 10.00 – 21.00

Ne: 10.00 – 19.00

Superstudio Clam Gallasův palác

Superstudio Clam Gallasův nabízí 21 výstavních projektů, které jsou kombinací designu a módy. Je zde umístěna také hlavní doprovodná výstava "Luxus". 

Vystavovatelé:

Anymade, BROKIS, Brother & Duck, DOMBKOVÁ / INNEX / USSPA, ELTON hodinářská, Hansgrohe CS, Lasvit,LIGNE ROSET, Luxus, Nendo, Patricia Urquiola, POLSTRIN DESIGN, praguekabinet,PRECIOSA LIGHTING, Proč ne?!, Qubus, Restaurace Ambiente, RONY PLESL, Liběna Rochová a Denisa Nová pro Simple Concept Store, aj.

Kde:

Husova 20, Praha 1

Otevírací doba:

Út – So: 10.00 – 21.00

Ne: 10.00 – 19.00

Openstudio Šporkovský palác

Do Openstudio Šporkovský palác se Designblok po roce vrací. Openstudio bude věnováno výstavám jednotlivých designérů, designérských studií, školních ateliérů, módních návrhářů, autorů šperků. Organizátoři ho nazvali Laboratoří designu, která nechá navštěvníky nahlédnout do budoucnosti designu.

Vystavovatelé:

2GD typo*graphic, A.M.O.S. Design, ANTIPEARLE, Asociace středních a vyšších odborných škol s výtvarnými a uměleckořemeslnými obory, Atelier A3B, Belka,Blueberries, Bohemia, Budoucnost je v keramice, Cutulum, cvakhaus, Česká centra - Fashion Road, Česká televize, Český rozhlas, ČVUT FA, Ústav průmyslového designu,Chateau Perola, Daniel Gonzalez / MÜTANTA, deFORM, Designblok Talent Cards,DESIGNHELP, DesignMag.cz, Dolce Vita, edition lidu, EDITIONS by de-sign.cz,Electrolux Design Laboratory, EMAGAME, Flash Art, Flera, FLOWERS FOR SLOVAKIA,FOC (Freedom Of Creation), goodone, Gorenje, Gravelli, H.O.M.i.E., Handa Gote,Heineken, Helena Dařbujánová, Hidden Factory, Jakobsen Design™, JAKOBY, Jan Plecháč & Henry Wielgus, Janja Prokić, Jindra Jansová, jsem, Karolína Juříková,Kristýna Pojerová, Libor Sošťák, Logitech, LUGI, M48, maestrokatastrof, Mária Štraneková /mayamay/, Marianne Bydlení, matériO Prague, Messe Frankfurt, Monika Drápalová, Monika Krobová, MUSET, najs., NESCAFÉ DOLCE GUSTO EURO DESIGN CONTEST, NOTE design, NOVESTA, Ontogenie, Petr Bakoš, Posedlí, PUMA,Radio 1, Reflex, Restaurace Ambiente, RH faktor, Rose&Mary Fashion, aj.

Kde:

Hybernská 5, Praha 1

Otevírací doba:

Út – So: 10.00 – 21.00
Ne: 10.00 – 19.00

Vstupné do všech Superstudií a Openstudia:

Dospělí: 250 Kč

Zlevněný vstup: 150 Kč 

(Vstupenka je platná po celý týden konání Designbloku)

Premier Fashion Week

Premier Fasion Week představí českou autorskou módu, šperk a vybrané zahraniční značky, přehlídky vznikly speciálně pro Designblok a budou probíhat hlavně v kostele sv. Šimona a Judy v Dušní ulici. 

Kde:

kostel Svatého Šimona a Judy, Dušní, Praha 1 

Program a více o Premier Fasion Weeku: zde

Vstupné:

na 1 přehlídku na Designblok Premier Fashion Week: 100 Kč, pro držitele vstupenek na Designblok: 70 Kč. Od 2.10. lze vstupenky zakoupit na pokladnách: Openstudio Šporkovský palác, Hybernská 5 (út - ne, 10 - 21)

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!