Film Music Prague 2018: Benjamin Wallfisch

Film Music Prague 2018: Benjamin Wallfisch

Adresa:

Praha 8, Pernerova 652/55

Termín: 19.4.2018
Vstupné:

699 - 1399,-

19duben čtvrtek 19:00

Žánr: koncertyFilm Music Prague soundtrack

Umělci: Benjamin Wallfisch


Hollywoodský skladatel Benjamin Wallfisch bude dirigovat zahajovací koncert mezinárodního festivalu FILM MUSIC PRAGUE 2018 (www.filmmusicprague.com). Slavnostní večer  s názvem „GOOSEBUMPS! The Opening Night“ bude 19. dubna ve Foru Karlín v Praze. Koncert nabídne v provedení orchestru a sboru řadu Walfischových známých soundtracků, včetně scifi Blade Runner 2049 nebo hororu To.

Wallfisch je žákem oscarového skladatele Hanse Zimmera, s kterým řadu let spolupracuje. Kromě nejnovějšího filmu Blade Runner 2049 společně vytvořili také hudební doprovod k oceňovanému válečnému dramatu Dunkerk nebo životopisnému snímku Skrytá čísla. Na programu koncertu jsou dále skladby z filmů Interstellar, Počátek nebo Sherlock Holmes: Hra stínů.

„Program zahajovacího koncertu je koncipovaný jako symfonická pocta nejen Benjaminu Wallfischovi, ale i Hansi Zimmerovi a jeho dalšímu žákovi Lornemu Balfeovi,“ doplňuje umělecký ředitel festivalu Nikola Bojčev. „Lorne Balfe společně s Hansem Zimmerem vytvořili úchvatný soundtrack k vůbec prvnímu hranému seriálu stanice National Geographic – Genius. Tento projekt o Albertu Einsteinovi se natáčel v Praze,“ dodal Bojčev. I seriálový Genius nechybí v programu.

Při zahajovacím koncertu festivalu Film Music Prague 2018 vystoupí pod taktovkou Benjamina Wallfische devadesátičlenný orchestr Filharmonici města Prahy, který doplní sbor. Kromě zvuku klasického symfonického tělesa zazní i elektronické prvky a efekty, zejména při premiérovém uvedení Blade Runner 2049. „Skladatelé Zimmer a Wallfisch dostali za úkol pro toto očekávané scifi vytvořit soundtrack, který bude velmi podobný tomu původnímu od Vangelise. A jak víme, Vangelis je mistr syntezátorů a umělých zvuků,“ upřesňuje Nikola Bojčev, umělecký ředitel. Před hráči orchestru i dirigentem tak stojí velká výzva.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Film Music Prague 2018:...

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 018 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 236 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (2.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 239 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (309 m)