Kælan Mikla (IS), Stockhaussen (MEX),  Lo/ve (CZ)

Kælan Mikla (IS), Stockhaussen (MEX), Lo/ve (CZ)

Adresa:

Praha 2, Rašínovo nábřeží

Termín: 18.10.2017
Vstupné:

130 Kč předprodej / 150 Kč na místě

18říjen středa 19:30

Žánr: koncertypopelektropunk


Laufey Soffía, Sólveig Matthildur Kristjánsdóttir a Margrét Rósa Dóru- Harrysdóttir založili Kælan Mikla v roce 2013 v Reykjavíku jako syrově punkové poetické trio. Než vyšlo jejich eponymní debutové album v roce 2016 na Fabrika Records urazili ve svém hudebním vývoji poměrně zajímavou cestu.

Živé bící nahradila elektronika a syntezátory, které stále více podbarvují naléhavost zpěvu v jejich mateřštině společně s melodickou postpunkovou basovou linkou. Aktuální sound je pasuje mezi nejžhavější jména současné dark wave scény.  V České republice se představí premiérově, mimo jiné jako reprezentanti nové nastupující generace islandských kapel, které se sdružují okolo aktivit magazínu a labelu Myrkfælni.

Stockhaussen je jedním mnoha hudebních projektů Angela Kauffa z México City, ovlivněný mnohými hudebním žánry. Především však současnou vlnou minimal wave, synth/dark wave a post-punku. Původ jeho uměleckého jména má přímou souvilsost s německými umělci inspirovanými osobností a odkazem J.S.Bacha. Tedy Wolfgangem Stockmeierem, německým varhaníkem a skladatelem a Eliasem Gottlieb Haussmannem, portrétistou uvedeného barokního mistra. Mistrné jsou také Angelovy studiové kolaborace s celou řadou hostujících vokalistek (Ditta Perdit, Keren Batok či aktuálně Sólveig Matthildur). Své sólová vystoupení tohoto večera si však připravil speciální a velmi taneční s předzvěstí nové desky.

Z art-punkového dua LO/VE čiší spontánní energie, která probíjí během vystoupení mezi výtvarníkem Pavlem Ptáčníkem a herečkou Markétou Dvořákovou a nakažlivě přenáší i na publikum. Jejich doposud jedniný release It’s Fucking Amazing That You’re Here, která nese značku kolektivu VOLELOVE reprezentující například spřízněné Schwarzprior nebo I Love 69 Popgejů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

26duben pátek 19:00

26duben pátek 19:30

26duben pátek 20:00

Helemese

, Bělohorská 201/150 Koncert

26duben pátek 20:00

Ubytování v okolí akce Kælan Mikla (IS),...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (882 metrů)

Union Hotel PraguePraha (896 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 102 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 031 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (1 296 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (320 m)