Ratha Yatra festival v Praze

Ratha Yatra festival v Praze

Adresa:

Praha 1, Náměstí RepubV Celnici 1031/4liky

Termín: 2.7.2023
Vstupné:

ZDARMA

2červenec neděle 12:00

Žánr: festivalynetradiční festival radosti open air Praha


Jak lépe přivítat prázdniny a léto než tradičním festivalem radosti? Již šestnáctý ročník Ratha Yatry neboli festivalu ozdobených vozů se uskuteční v neděli 2. července v Praze. V pravé poledne vyrážíme s průvodem jako vždy z náměstí Republiky. V 15 hodin tam začne doprovodný kulturní program.
V neděli 2. července začínáme průvodem, který startuje v pravé poledne z náměstí Republiky.
Po příznivém zahajovacím obřadu se velkolepý vůz rozjede ulicemi Prahy za bouřlivého zpěvu a hudebního doprovodu. Tento vůz nemá motor, ale dva dlouhé provazy, za které ho táhnou všichni účastníci i kolemjdoucí. Tím skutečným pohonem v jeho krasojízdě je tedy naše spolupráce a pospolitost. Každý, kdo alespoň na chvíli táhne za provaz, získává nezměrný prospěch!

Trasa povede historickým centrem – přes Celetnou ulici na Staroměstské náměstí, dále přes Ovocný trh a ulici Na Příkopě na Václavské náměstí a poté se vrátí zpět na náměstí Republiky, kde od 15 hodin začne na pódiu bohatý kulturní program. Těšit se můžete na mnohá hudební vystoupení, představení tanečnic tradičního chrámového tance Bharata Nátjam i na moudrá slova.
V přilehlém festivalovém městečku se budou zdarma rozdávat tisíce porcí chutného indického jídla. U dalších stánků si můžete zakoupit i nejrůznější dobroty a občerstvení. Chybět nebude ani prodej krásného indického oblečení, suvenýrů, vonných tyčinek, bytových doplňků a skvělých dárků. Děti jistě zaujme koutek s různými aktivitami a tvořením, kde si mohou vyhrát a jejich rodiče odpočinout.

Cílem festivalu je oslava toho, co nás spojuje, zastavení se v hektické době, prožití radostných povznášejících chvil ve společnosti podobně naladěných lidí bez rozdílu věku, rasy, postavení i vyznání. Organizátoři chtějí tuto úžasnou starodávnou kulturu Indie představit co největšímu množství lidí. Všichni se totiž mohou inspirovat její moudrostí, mírumilovností, barevností a radostí.

Je úžasné, že každý ročník je lepší a lepší – přijďte tedy táhnout společně za jeden provaz a přesvědčit se na vlastní oči že je to pravda! Vstup na festival a ochutnávka indického menu je zdarma!

Ratha Yatra festival v Praze

Těšíme se na vás 2.července ve 12 hodin na náměstí Republiky

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

8květen středa

Den otevřených dveří Senátu

, Valdštejnské náměstí 17/4 Ostatní

11květen sobota 15:00

Ubytování v okolí akce Ratha Yatra festival v...

Tyn Yard ResidencePraha (332 metrů)

The Emblem HotelPraha (746 metrů)

ValentinskaPraha (870 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (150 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (590 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 012 m)