Přejít na stránky Ticketpro.cz

Andromeda, Boil, Until Rain, Deep Stare

Adresa:

Praha, Koněvova 219

Termín: 1.12.2013

1prosinec čtvrtek 01:00

Žánr: rockfolkmetalfestivaljazzelektro


Andromeda je progresivní metalová skupina ze Švédska, první zmínky o jejich tvorbě sahají až do roku 1999, kdy Johann představil demo nahrávku “Welcome to forever” nahrávací společnosti WAR-music, která s nimi chtěla podepsat smlouvu. Spokojenost byla patrná na obou stranách, proto na podzim téhož roku Thomas, Martin, basista Gert Daun a Johan začali pracovat na skladbách ke svému prvnímu albu „Extension of the wish”.

V březnu roku 2000 členové Andromedy vstoupili do studia Dug-Out, kde natočili toto album “Extension of the wish” s věhlasným producentem Danielem Bergstandem.Mikrofonu se tenkrát ujal najatý zpěvák Lawrence Mackrory.  Trvalo zhruba měsíc než se album zmixovalo a zkompletovalo před oficiálním vydáním, mezitím se ustálila sestava srpnovým příchodem Davida. Album by se dalo charakterizovat jako  nálož tvrdého, intenzivního ale melodického progresivního metalu, který si rychle získal přízeň mnoha fanoušků, kritiků a webzinů po celém světě.

Pochopitelně a podle předpokladů se kapela ujala propagace svého prvního počinu hlavně v domovském Švédsku, ale stihli se i představit úspěšným říjnovým vystoupením v Holandsku na festivalu Progpower.Mezitím se však v srpnu téhož roku rozhodli přetočit celé album, tentokrát již s Davidem u mikrofonu, album bylo vydáno v reedici v říjnu ve Francii, kam se skupina poté v únoru 2001 vydala na společné turné s Evergrey jako předkapela. V témže roce však Andromeda již pracovala na skladbách pro své nadcházející album "II=I", nahrávání pokračovalo v průběhu celého roku, dokončeno bylo v srpnu, tentokrát se prezentovali více komplexním, vokálně orientovaným stylem .

V roce 2003 baskytarista Fabian Gustavsson v sestavě vyměnil Gerta a přinesl do kapely svůj osobitý styl s příměsí  jazzu, funku, fusion a obohatil již pestrou škálu zajímavých stylů uvnitř kapely.

Celosvětovým vydáním "II=I" a následným turné po  klubech i festivalech se však nespokojili a začali psát materiál pro již v pořadí třetí album, které posléze dostalo název “Chimera” a vydáno bylo v roce 2006.

Stylově tentokrát přímočařejší a vyzrálejší, zároveň více rockové, což ocenili fanoušci jak ve Švédsku, tak i v Turecku, kde našli překvapivě velkou základnu tamních fans. Dalším zajímavým počinem bylo vydání živého DVD s názvem "PLAYING OFF THE BOARD" v dubnu roku 2007, přičemž tato velice kvalitní nahrávka poukazuje a to, co je kapela schopna předvést na svých zajímavých koncertech

"THE IMMUNITY ZONE" je albem v pořadí číslo 4, které spatřilo světlo světa na podzim roku 2008, tentokrát nesoucí se v temném, brutálním, energickém a inteligentním duchu, nahrávka patří mezi nejzdařilejší v diskografii Andromedy vůbec.

Páté studiové album vydali na sklonku roku 2011 s názvem "MANIFEST TYRANNY" společně s prvním oficiálním videosinglem ( otvírák "Preemptive Strike") a také singlem "Lies 'R' Us"

 

BOIL

BOIL z Aarhusu v Dánsku hraje ambiciózní styl progresivního rocku a metalu, který balancuje na jemném ostří melodické přitažlivosti, komplikovanosti a složitosti. S 5 členy přinášejícími značně odlišné vlivy obsahuje jedinečná směs prvky polyrytmického moderního metalu, elektroniky, grunge a klasického rocku.

Skupina vznikla v roce 2004 a debutovala albem „Vessel“, vydaným v lednu 2007. Získala nominaci pro Debut Album roku u Danish Metal Awards 2007. Experimentální a komplexní dark a moody styl alba vede ke srovnávání se skupinami jako je Tool, Alice in Chains a Katatonia. Extensivní turné na podporu alba vyvrcholilo na Švédském rockovém festivalu 2008 a festivalu SPOT v Dánsku o rok později.

Dokladem různorodého, stále se měnícího stylu a odmítání zařazení do příliš úzké škatulky bylo následující album „A New Decay“, vydané v dubnu 2010. V důsledku let tvrdé práce se styl posunul k mnohem vyspělejšímu a přitažlivějšímu formátu s ostřejšími rify, stále si ještě zachovávajícímu experimentální a progresivní břitkost. Zatímco skupina se zaměřila na nahrávání a mix, renomovaný producent Tue Madsen (The Haunted, Halford, Mnemic) mastroval album. Album získalo velmi příznivou odezvu, včetně 6 ze 7 Metal Hammer.

Uprostřed turné na podporu „A New Decay“ se stala realitou evropská dohoda s Dragon Production (Volbeat, Tyr, Pain of Salvation, Vanden Plas, Moonsorrow). Po změně orientace a koncertech ve velkých městech v Dánsku začali Boil pracovat na svém třetím albu, příhodně nazvaném „Axiom“.

Album „Axiom“, produkované opět Tue Madsenem u Antfarm, mixované a mastrované Jensem Bogrenem u Facination Street Studios (Soilwork, Symphony X, Devin Townsend), vyznačující se okouzlujícím dílem Travise Smithe (Nevermore, Opeth, Katatonia) a podpořené Intromental Management (Redemption, Leprous) se vyznačuje odvahou vydat se více extrémními směry technicky, koncepčně, zvukově i melodicky. BOIL 2012, zatahující nás do bohatství inspirace, od Tool po Katatonii, od Between The Buried And Me po Dream Theater, je kompletně jedinečným a odlišným počinem. Je to skupina letící rychlostí světla, nesledující obsah, ale zaměřená a vnímaná (oprávněně) jako lídr svého žánru.

 

UNTIL RAIN

Until Rain je progresivní metalová skupina, vzniklá již v roce 2004 v Thessaloniki v Řecku. Hudba skupiny je směsí mnoha hudebních prvků, jako je prog, melodický a experimentální metal, art rock, elektronická hudba občas kombinovaná i s prvky extrémního metalu.

V červenci 2009 byli Until Rain oceněni Steel Gallery Records za svůj první label release, debutní koncepční album „The Reign Of Dreams“. Album bylo nahráno během prvních měsíců roku 2009 u Fragile Studios v Aténách. Jeho koncept se zabývá sny, ale jeho scénář by mohl být reálným a dobrodružným životním příběhem. Zabývá se úsilím člověka, realizujícím své akce a hříchy na cestě ve Světě snů.

Brzy potom skupina vydala EP „Pandemic“, tvořené čtyřmi novými songy a 4 bonusovými nahrávkami (akustické verze, radio editace atd.), zaměřenými ve stylu následujícího full length alba Until Rain, smíchané se 2 dřívějšími nahrávkami, znějící mnohem silněji a vyspěleji než první album.

V současnosti Until Rain dokončili nahrávání svého nového full-length alba, hledají nový směr a také nové životní příležitosti!

Until Rain vystupovali v průběhu let s mnoha umělci - například: Jeffem Martinem (The Tea Party), Firewind a Psychotic Waltz. Hudebně jsou Until Rain pohodlně usazeni mezi melodickým progresivním metalem Shadow Gallery nebo Circus Maximus a více epickou orchestrální silou Smyphony X nebo Time Requiem. Jejich hudba je velkou směsí jejich dobře známých stránek a jedinečného působení v žánru prog metalu s použitím řeckého folklóru jak v textech, tak i v melodiích.

V létě 2013 skupina podepsala celosvětovou spolupráci s Escape Music pro „Anthems to Creation“, vydané 23. srpna. Citace z Escape Music’s Khalil Turk: „Jedna z nejprogresivnějších metalových skupin, kterou jsem slyšel za poslední léta, absolutně ji miluji, a toto album jsem si nepřestal přehrávat!“

Překvapením bude jistě vůbec první  koncert nové tuzemské kapely DEEP STARE, která však úspěšně na domácí scéně působíla řadu let pod jiným jménem.

 

http://www.andromedaonline.com/

http://boil1.bandcamp.com/

http://untilrain.bandcamp.com/

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

27duben sobota 20:00

27duben sobota 20:00

28duben neděle 15:00

29duben pondělí 20:00

PVRIS v Praze

, Vodičkova 704/36 Koncert

Ubytování v okolí akce Andromeda, Boil, Until...

Wellness Hotel STEPPraha (1 070 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.6 km)

Žižkovská televizní věžPraha (3.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (3.1 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (4.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (2.5 km)