Nenechte si ujtí festival Pražské jaro 2021 

Dne 25. května se představí v online programu Pražského jara zástupci nejmladší generace umělců. Na koncertě s názvem Salon ZUŠ vysílaném z kostela sv. Šimona a Judy vystoupí absolventi aktuálního ročníku Stipendijní Akademie mentoringu uměleckého vzdělávání MenART, kteří pracovali společně se svými pedagogy pod vedením pěvkyně Kateřiny Kněžíkové, klavíristy Iva Kahánka, houslisty Jana Fišera a flétnisty Jana Ostrého. Koncert je rovněž součástí celostátního festivalu základních uměleckých škol ZUŠ Open a mladé talenty přijede osobně podpořit i patronka projektu ZUŠ Open operní pěvkyně Magdalena Kožená. Večer zahájí Ivo Kahánek, Jan Fišer a Jan Ostrý se třemi desítkami stipendistů společnou intepretací částí z cyklu pěti malých duetů Césara Kjuje.

Těžištěm koncertní dramaturgie pak budou úpravy lidových písní a vokální skladby na slova české a moravské lidové poezie od autorů 19. a 20. století v podání mladých pěvců a klavírní skladby českých a světových klasiků, které dají prostor virtuozitě nejmladší klavírní generace. Houslisté představí sólové skladby Antonína Dvořáka, Bohuslava Martinů a Henryka Wienawskiho i komorní duo Josefa Micky. Mladé flétnistky kromě sólových skladeb přednesou společně s Janem Ostrým výběr z Missa brevis Zdeňka Lukáše v úpravě pro flétnový soubor.

Aktualizovaný program festivalu Pražské jaro nyní čítá na dvě desítky koncertů, jejichž přímé přenosy budou moci diváci bezplatně sledovat na webových stránkách https://festival.cz/, vybrané zprostředkuje Česká televize a Český rozhlas. Čtyři festivalové koncerty se v rámci pilotního projektu iniciovaného Ministerstvem kultury ČR uskuteční s obecenstvem v sále.

Podrobný bohatý program

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce

26duben pátek 19:00

28duben neděle 15:00

29duben pondělí 19:45

30duben úterý 19:00