Přejít na stránky Ticketpro.cz

Dmitry Onishchenko

Adresa:

Praha 1, Alšovo nábřeží 12

Termín: 3.3.2013

3březen čtvrtek 01:00

Žánr: popfestivalsoutěž


Dmitry Onishchenko - klavír - KONCERT VE PROSPĚCH DĚTÍ Z KLINIKY DĚTSKÉ HEMATOLOGIE A ONKOLOGIE FN Motol. - S. Rachmaninov koncert pro klavír č. 3 d - moll, A. Dvořák Symfonie č.9 " Z Nového světa "

D.O. je hudebník s nadáním od Boha, pianista oplývající výjimečnými kvalitami a duchovním bohatstvím..
T.G.-G. (Moscow Press, časopis quot;Smena quot;)

Koncert nabízí mimořádnou příležitost setkat se poprvé v Praze s vynikajícím klavírním virtuózem Dmitryem Onishchenkem. Jeho nezaměnitelný interpretačni styl je odbornou kritikou označován jako “odvážně zasněný” ave spojení s naprosto dokonalou technickou virtuozitou dává obrovský prostor pro výjimečnou interpretační fantazii i v těch nejobtížnějších dílech světového klavírního repertoáru.

Dmitry Onishchenko se narodil v ukrajinském Lvově. Po úspěšném absolutoriu Čajkovského moskevské státní konzervatoře pokračoval ve studiu na Hochschule für Musik und Class v Hannoveru u prof. V. Krainěva a prof. A. Vardi. Studoval na Royal Northern College of Music v Manchesteru ve Velké Británii u prof. N. Fishera a lvovské Národní akademii múzických umění.

Dmitry Onishchenko je laureátem řady významných mezinárodních klavírních soutěží jako je X. Mezinárodní soutěž klavíristů v Sydney, XII.Mezinárodní soutěž Čajkovského v Moskvě, XVI.Mezinárodní soutěže Vianna da Motta v Lisabonu, X. Mezinárodní klavírní akademie v Hamamatsu (Japonsko), IV. Mezinarodni soutěž Horowitze v Kievě , Mezinárodní soutěž mladých interpretů v Enschede (Holandsko) a dalších.

Koncertoval na významných světových podiích v Austrálii (Sydney Opera House), Francii (Salle Gaveau, Cortot koncert hall Paris) , Holandsku (Conzertgebouw Amsterdam), Japonsku (Tokio Oji Hall, Minato Mirai Hall), Velké Británii (Haden Freeman Concert Hall, Bridgewater Hall Manchester ), USA (Steinway Hall New York) a v mnoha dalších.

Byl hostem prestižních mezinárodních festivalů quot;Progetto Martha Argerich 2012 quot; ve švýcarském Luganu, moskevského quot;Hudební Kreml quot;, Yokohama Minato Mirai v Japonsku a varšavského festivalu quot;Chopiniana quot;.

Spolupracoval s dirigenty jako je například David Chatwin, Konstantin Orbelyan, Peter Csaba, Hans Leenders, Garry Walker, Misha Katz, Volodymyr Sirenko, Mark Gorenstein, Mitsunobu Takaya a s mnoha dalšími.

Během koncertu zazní světově proslulý Koncert pro klavír č. 3 S. Rachmaninova. Dílo, jehož přednes je ideální pro prezentaci vysoké úrovně interpretačního potenciálu Dmitrye Onishchenka. Dále v programu zazní významné symfonické dílo – Symfonie č. 9 „Z Nového světa“ A. Dvořáka. Za dirigentským pultem se objeví Petr Jiříkovský – vynikající český klavírista, který v poslední době působí nejen jako interpret ale i jako úspěšný dirigent.

Koncert, který proběhne 3. března, se koná ve prospěch dětí lečených na Klinice dětské hematologie a onkologie ve FN Motol Praha.


Více informací na www.onishchenkoprague.cz

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

26duben pátek 19:00

26duben pátek 19:30

26duben pátek 20:00

Ubytování v okolí akce Dmitry Onishchenko

ValentinskaPraha (305 metrů)

The Emblem HotelPraha (354 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (367 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (505 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (523 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (927 m)