Jubilejní 30. ročník festivalu …příští vlna/next wave… s podtitulem setkání divadelní, hudební, taneční, literární, výtvarné a jiné alternativy, se uskuteční 20.–28. 9. v Praze a 5.–8. 10. v Brně. Festival své výročí oslaví také vydáním publikace Tváře alternativy.

Motto letošního ročníku zní …Tři tečky před námi, tři tečky po nás… A odkazuje ke třicátému výročí festivalu, minulosti i budoucnosti alternativy a samozřejmě i našemu nepokojnému bytí, jelikož nebudou chybět angažované divadelní projekty, které postihnou témata lidské svobody a konečnosti. Na festival se vrací herojové alternativy, tedy umělci, kteří na festivalu pravidelně vystupovali nebo byli na něm poctění – například performeři Alex Švamberk, Petr Váša, Petr Nikl, Káča Olivová, ka3ka3, Ondřej Macl, divadelní uskupení Pomezí, Krutý krtek, Divadlo na cucky, Společnost doktora Krásy, Teď nádech a leť a Pulsar či solitéři jako je herečka a zpěvačka Hana Frejková, fotograf Bohdan Holomíček, skladatel Vladimír Franz či písničkáři Člověk krve a Inženýr Vladimír.

Tradiční udílení Poct za alternativní umění šesti osobnostem či projektům se bude konat 22. 9. v 19.30 v sále divadla Komedie. Koncept slavnostního večera připravil držitel Pocty Osobnost roku 2008, Jan Komárek, který si přizval desítku hudebníků a tanečníků, aby vytvořili labyrint pomíjivých zvuků a obrazů, v němž přijmou naše poctěné umělce. Tento večer bude také pokřtěna kniha Tváře alternativy, ve které naleznete 77 medailonků osobností (nejen divadelní) alternativy, 11 profilových rozhovorů, studii Jana Motala a více než 200 fotografií, které mapují desetiletí české umělecké alternativy. Editorkou knihy je Lenka Dombrovská a grafickou úpravu provedl Roman Černohous.

PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM ZDE 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival …příští...

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)