Kafkovy povídky v podání čtyř performerů. Vystoupení mohou sledovat kolemjdoucí v centru Prahy

Kafkovy povídky v podání čtyř performerů. Vystoupení mohou sledovat kolemjdoucí v centru Prahy 

Pořadatelé festivalu alternativního divadla Příští vlna chystají jarní edici, která nabídne čtyři performance na motivy povídek Franze Kafky. Chodci v pasáži Vlasty Buriana je budou moci sledovat od 10. do 13. května, následující den se uskuteční projekce jejich záznamů.

Povídky Umělec v hladovění, O podobenstvích, Bída starého mládence, Šaty a V noci dostali jako zadání čtyři účastníci z řad výtvarníků, literátů, mimů či tanečníků. Performance na miniaturním prostoru tematizující klasické autorovy motivy jako samotu, nejistotu, ale také ironii či pravdu ztvární Krusha, ka3ka3, Jana Orlová a Martin Talaga.

Zdarma je mohou sledovat lidé, kteří budou procházet kolem pokladny pražského divadla Komedie v pasáži spojující Jungmannovu a Vladislavovu ulici, a to v pondělí, úterý, ve čtvrtek a v pátek odpoledne, ve středu potom od 11 až do 19 hodin.

Rozhodli jsme se, že nebudeme čekat na podzim, kdy se obvykle naše setkání alternativy koná, ale náhodným kolemjdoucím zprostředkujeme kulturní zážitky právě teď, když jich je nedostatek,“ vysvětlila dramaturgyně festivalu Lenka Dombrovská. „Závěrečná páteční projekce zdokumentuje, jak se umělcům na samotce – tedy v proskleném, izolovaném kvádru – dařilo,“ doplnila.

Foto: archiv festivalu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!