LIVE stream - Americké jaro

LIVE stream - Americké jaro

Adresa:

LIVE stream

Termín: 11.5.2020

11květen úterý 17:00

Žánr: festivalyklasická hudba koncerty live stream online


Jubilejní 15. ročník mezinárodního hudebního festivalu Americké jaro se vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru uskuteční v jarním termínu online a v nových podzimních termínech. Připraveny jsou tři online přenosy ze Spojených států amerických – sólové koncerty Kennyho Wernera, Dana Tepfera a Aarona Parkse. Část programu se podařilo přesunout na nové podzimní termíny.

Zahájení festivalu proběhne online 11. května 2020 od 17:00 v rámci série #kulturažije internetové televize Mall.tv. Vystoupí legendární americký skladatel, klavírista a autor knižního bestselleru Effortless Mastery Kenny Werner. Jeho skladby, nahrávky a publikace nepřestávají ovlivňovat posluchače na celém světě. V roce 2010 obdržel Guggenheim Fellowship za svou originální tvorbu i několik ocenění Grammy. Na jeho projektech se podílí mnoho významných umělců, např. Joe Lovano a Judy Silvano.

V rámci online programu bude následovat 14. května od 17:00 opět na internetové televizi Mall.tv. originální provedení Goldbergových variací v podání jednoho z největších talentů své generace Dana Tepfera. Hudebník kombinuje původní Bachovy variace s jazzovými improvizacemi a fascinujícím způsobem přibližuje jedno z nejkomplexnějších děl klasického kánonu.

Rovněž online mohou diváci sledovat 19. května od 17:00 na Mall.tv sólový koncert pianisty Aarona Parkse, který se začal prosazovat na přelomu tisíciletí a upozornil na sebe především jako sideman Terence Blancharda. Skutečného úspěchu dosáhl díky svému pátému albu Invisible Cinema z roku 2008, vydanému u prestižní společnosti Blue Note. Jeho posledním projektem je album Little Big.

„Pokud to situace dovolí, vystoupí již naživo 15. listopadu v DOX+ Dan Tepfer a 22. listopadu v La Fabrice Chandrika Tandon s Kennym Wernerem. Proběhne také plánovaný workshop Kennyho Wernera ke knize Effortless Mastery,“ představuje podzimní program ředitelka festivalu Zdenka Součková. V kostele sv. Vavřince v Praze zahrají Nikol Bóková Trio, Kvarteto Martinů s Karlem Košárkem a Jan Bartoš, který je také uměleckým ředitelem festivalu Americké jaro. Na podzim se přesouvají další plánované koncerty v regionech.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce