Plzeňský festival vína

Plzeňský festival vína

Adresa:

Plzeň, Kopeckého sady a Smetanovy sady

Termín: 22.9.2023 23.9.2023
Vstupné:

zdarma

22zář - 23zář celý den

Žánr: ostatní akcevíno vinobraní historie víno folklor gastronomie hudba Plzeň

Umělci: Nebe


Srdečně vás zveme na podzimní termín Plzeňského festivalu vína 2023, který se uskuteční ve dnech 22. - 23. září.

Na tradiční místo v Plzni „U Branky“ se sjedou vinaři z různých vinařských podoblastí Čech a Moravy, aby zde představili to nejlepší ze své aktuální produkce. Chybět nebudou staří známí jako Vinařství Rauš či Modré vinařství, ale ani nové neznámé tváře. Nabídka vína bude velice pestrá, takže si každý vínomilec přijde na své.

Součástí akce bude food zóna s rozmanitou nabídkou pokrmů a nápojů vhodných k vínu a také bohatý kulturní program. Vystoupí skupina Nebe, plzeňská kapela The Shifters (nástupce oblíbených Moodshake), Cimbálová muzika Alexandra Vrábela, Cimbálová muzika Vincúch, DJ Danda a DJ Michal Pácalt. Mluveným slovem budou provázet moderátor Luděk Holý a sommelier Zdeněk Kintr. Již tradičním zpestřením bude partnerský filmový festival Finále Plzeň, který bude probíhat v nedaleké Měšťanské besedě souběžně s festivalem vína.

Vstupné na akci bude zdarma. Víno se bude nalévat výhradně do festivalových sklenic, které budou k zakoupení přímo na místě za 100 Kč.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Kapela Nebe vyjela v první polovině roku 2014 na Siluety tour společně s plzeňskou kapelou Mandrage. V červenci a srpnu byla pak nepostradatelnou součástí Kryštof kempů. Mezi tím stačila vydat také novou desku s názvem Než se...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce