Májový den uměleckých řemesel a divadla

Májový den uměleckých řemesel a divadla

Termín: 18.5.2024 v 10:00 hod. (sobota)
Vstupné:

120/80/60 Kč

18květen sobota 10:00

Žánr: ostatní akceoslavy májový den umění řemesla divadlo rodina děti historie


Muzeum a galerie severního Plzeňska v Mariánské Týnici pořádá v sobotu 18. května od 10.00 hodin již tradiční akci Májový den uměleckých řemesel a divadla. Připraven je celodenní bohatý program divadelní, hudební, šermířský a taneční. Chybět nebude ani pohádka a soutěže pro děti, ukázky sokolnictví, rýžování zlata, kovářské práce a předení s představením malých oveček. Součástí je též tradiční jarmark s různorodou řemeslnou výrobou.

Malí i velcí uvidí ukázku techniky háčkování, paličkování, drátování, pletení ošatek, předení, točení keramiky... Připravena je pro malé i velké ražba mincí, řezbářská, kovářská či keramická dílna, zastoupen bude obor léčitelství, prodej koření, česnekových produktů, výrobků ze dřeva, keramiky, textilních doplňků, kabel, šperků…

K občerstvení zakoupíte domácí klobásy, grilované maso, sýry, chačapuri, čebureky, sladké pečivo, zmrzlinu… V ceně vstupného je rovněž návštěva kostela Zvěstování Panně Marii, západního a východního ambitu a proboštství, kde jsou muzejní expozice a výstavní sály.

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Májový den...

Relaxklub TřemošnáPlzeň (21.3 km)

Vila VerunkaPlzeň (22 km)

Wellness Hotel SvobodaRakovník (22.6 km)