Slavnosti svobody v Plzni

Slavnosti svobody v Plzni

Adresa:

Plzeň, náměstí Republiky

Termín: 5.5.2023 8.5.2023
Vstupné:

zdarma

5kvě - 8kvě celý den

Žánr: ostatní akceSlavnosti svobody historie technika zdarma koncerty


Letošní slavnosti Plzeň pořádá v termínu od 5. do 8. května. Těšit se můžete na bohatý vojensko-historický program, nebudou chybět dobové vojenské kempy s historickou technikou a výstrojí, konvoj historických vozidel a tradiční vzpomínkové akty.

Kulturní program je připraven na náměstí Republiky a v amfiteátru za obchodním centrem Plaza. V přilehlém parku se pak představí kluby vojenské historie a Armáda České republiky. V Křižíkových sadech bude k vidění například polní kuchyně a historická technika 16. obrněné divize, představí se kemp 2. pěší divize s ukázkami ze života vojáků americké armády. Sváteční pondělí na náměstí Republiky bude patřit rodinnému programu Paměti národa, jehož součástí je také běh s podtitulem Běžíme za všechny, kteří se nevzdali. Ten připomene osudy politických vězňů, válečných veteránů, obětí holocaustu či disidentů.

Jako suvenýr si mohou zájemci domů dovézt pivní speciál Veterán, který přímo pro Slavnosti svobody připravil plzeňský experimentální pivovar Proud. Účastníci oslav ho budou moci ochutnat na náměstí Republiky, kam ho z pivovaru přiveze historická vojenská technika. Sládci zde jeden sud narazí a vyčepují zdarma na degustaci, k zakoupení ale bude po celou dobu Slavností.

PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM NAJDETE ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Slavnosti svobody v Plzni

Vila VerunkaPlzeň (6.4 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.2 km)