Eva Roučka / Dobře naplněný život

Eva Roučka / Dobře naplněný život

Adresa:

Rokycany, náměstí J. Urbana 141

Termín: 22.2.2019 26.5.2019
Vstupné:

10 Kč, snížené 5 Kč

22úno - 26kvě celý den

Žánr: výstavyumění malba keramika socha sklo moderní umění západní čechy jarní výstavy


Výstava probíhající ve výstavní síni v ulici Josefa Knihy představí výtvarnici, která se po 35 letech volné tvorby ve Francii vrátila do Čech, na Rokycansko.

Její všestrannost se pohybuje od designérské práce s keramikou, porcelánem, sklem až po klasickou sochařinu. Právě ta ji přivedla ke spolupráci s prestižními francouzskými a evropskými firmami. Třicet let navrhovala křišťál pro DAUM nebo Cristal de Sèvres. Její dekory pro CNP Vierzon znala celá Evropa. Dětský dekor, který navrhla v roce 1982 pro Pillivuit, byl oceněn časopisem Maison de Marie Claire a její stříbrné příbory pro Guy Degrenne, dostaly cenu roku. Porcelánový soubor Les Cristaux si dokonce odnesl ocenění v japonském Mino a tvoří součást sbírek tohoto světoznámého prestižního muzea.

Ve volné tvorbě Eva Roučka preferuje vysoko pálenou keramiku a porcelán. Nebrání se ale objevovat i nové materiály, jako je dřevo, v němž si vytvořila stejně osobitý styl jako v keramice. Její rozměrné dřevěné sochy najdeme například ve Finsku, Kanadě, Německu nebo Itálii. Sochařská tvorba Evy Roučky často kritickým okem, avšak vždy lidskou a milou formou, tematizuje nejrůznější lidské slabůstky, které jsou pro nás tak charakteristické. Ona sama vnímá výstavu v Rokycanech jako jakési „ohlédnutí se“ a zároveň „představení se“ ve svých rodných Čechách. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Eva Roučka / Dobře...

Sportpenzion PohodaPlzeň (9.1 km)

Vila VerunkaPlzeň (14.7 km)

Zámek ZbirohZbiroh (17.5 km)