Na vodárně... s Kurtem Gebauerem

Na vodárně... s Kurtem Gebauerem

Adresa:

Opava, Janská 7

Termín: 5.9.2021
Vstupné:

vstupné dobrovolné

5září neděle 18:00

Žánr: ostatní akce


_hostem besedy bude významný výtvarník, rodák z Hradce nad Moravicí, letošní laureát Ceny Petra Bezruče

_v rámci festivalu Bezručova Opava

Kurt Gebauer
Narodil se 18. srpna 1941 v Hradci nad Moravicí. Studoval na ŠUŘ v Brně a sochařsko-kamenické škole v Hořicích v Podkrkonoší. Po kamenické práci na pražských památkách a vojenské službě studoval ještě na AVU v Praze a na Académie des Beaux-Arts v Paříži. Pracuje nejen s klasickými materiály, ale i s netradičními – textil (vycpávání), plasty, kašírování, asambláže. Pracuje také s fotografií, videem a píše texty. 

Gebauer je s prostorem KUPE spjat velmi silně. Ideově se podílel na jeho zrodu a je autorem sochařských prvků na terase a komíně. Zároveň má v prostorách vodárenské věže stálou výstavu.

Na vodárně s… je jeden z nejoblíbenějších pořadů v opavském KUPE. Neformální besedu, ve které se diváci mohou ptát, na co chtějí, obvykle vede pedagog, sociolog a především pohotový moderátor Jiří Siostrzonek. Hosty pořadu jsou významné a zajímavé osobnosti z oblasti kultury a společenského života. V minulosti už se Na vodárně vystřídali například Jarek Nohavica, Iva Bittová, Jindřich Šídlo, Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Miloš Horanský nebo Petr Eben.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Opava Akce v obci Opava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Na vodárně... s Kurtem...

Zámek ZábřehOstrava (27.5 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (38.7 km)

STING ApartmentsHavířov (40.1 km)