Banda

Banda

Adresa:

Příbor, Lidická 50

Termín: 20.4.2019
Vstupné:

Zdarma

20duben sobota 15:00

Žánr: koncerty


Slovenská lidová kultura má velmi bohatou tradici, která se na venkově utvářela po staletí. Pro skupinu Banda se stala důležitým zdrojem inspirace rozmanitá slovenská lidová hudba, kterou ráda spojuje s jinými kulturami a současnými hudebními styly např. se ska, hip hopem, punkem, funkem a podobně. Banda se při výběru písní do svého ho repertoáru nezajímá jen: „o melodie a texty písní, ale i lokální zvláštnosti nářečí, způsob vedení vícehlasu nebo zdobení (cifrování), harmonizování a rytmizování lidových muzikantů.“

Oblíbenými slovenskými regiony Bandy jsou příhraniční Myjava a Záhoří, Horehroní, Podpolaní, Spišsko-šarišské mezihoří a další. Banda má ve svém instrumentáři tradiční nástroje užívané na Slovensku - housle, basu, cimbál, akordeon, ale i importované, např.: mandolínu, buzuki, klávesy, bicí a rozličné perkuse. Nepostradatelným nástrojem skupiny je lidský hlas.

Velikou oporou slovenské skupiny Banda je houslista a mandolinista Samo Smetana, který pracuje ve Slovenském rozhlasu jako hudební redaktor se specializací na folklór, folk a world music. Samo také dlouhodobě spolupracuje s písničkářkou Zuzanou Homolovou, se kterou ještě založili skupinu Trojka Zuzany Homolové.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Ostravě Akce v obci Příbor

Podobné akce

11květen sobota 19:30

14prosinec sobota 19:30

7květen úterý 20:00

16květen čtvrtek 19:00

Ubytování v okolí akce Banda

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (11.6 km)

Restaurace a penzion U VeteránaFrenštát pod Radhoštěm (12.1 km)

Rekreační středisko BudoucnostFrýdlant nad Ostravicí (18.1 km)