Bratři Ebenové

Bratři Ebenové

Adresa:

Hradec Králové, Československé armády 300

Termín: 26.5.2022
Vstupné:

430 - 490Kč

26květen čtvrtek 19:00

Žánr: koncertyfolk rock jazz Hradec Králové

Umělci: Bratři Ebenové


Hradecká kulturní a vzdělávací společnost hostí ve čtvrtek 26. května hvězdnou sestavu, která nemá na české hudební scéně obdoby. Ve Velkém sále královéhradeckého Adalbertina se od 19. hodin uskuteční koncert tří bratří Ebenových - Marka, Kryštofa, Davida a dalších předních českých hudebníků (Pavel Skála, Jaromír Honzák a Jiří Zelenka). Na koncertu zazní průřez jejich tvorbou od prvního alba Malé písně do tmy (1984) až po poslední Čas holin (2014), které je svým obsahem čím dál aktuálnější.

 
V době vydání prvního alba "Malé písně do tmy" (1984) působila kapela jako bratrské trio - Marek, Kryštof a David a byli na české hudební scéně svým přístupem zcela ojedinělí. Synové významného hudebního skladatele Petra Ebena (1929 - 2007) dostali klasické hudební vzdělání, zároveň však vstřebávali vlivy moderní folkové, jazzové a rockové muziky. Svou schopností čerpat ze všech těchto zdrojů a umění používat různé neobvyklé hudební nástroje, vznikl absolutně netradiční, na české scéně nenapodobitelný "ebenovský zvuk". Navíc ve spojení s výjimečnými texty Marka byli a doposud jsou Bratři Ebenové na české hudební scéně jedineční.
 
Markovi Ebenovi se dostalo ocenění i od akademické instituce. Nejenom za své výjimečné jazykové a řečnické kompetence získal uznávaný moderátor, herec a skladatel 23. března na půdě Univerzity Hradec Králové čestný doktorát a Zlatou medaili.

Více informací naleznete na www.adalbertinum.cz

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji na HKPoint.cz - rezervační a prodejní vstupenkový portál města Hradce Králové.
 
Program je realizován za podpory statutárního města Hradec Králové.

Změna programu vyhrazena.

Zdroj: HKVS
BRATŘI EBENOVÉ – nejoriginálnější skupina v historii české populární hudby. Tři bratři Kryštof, Marek a David spolu již sedmnáct let soustavněji nekoncertovali. První řádné album Malé písně do tmy vydali v roce 1984 a...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bratři Ebenové

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (339 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (28.9 km)

Residence ArxChrudim (29 km)