Bastille vydají začátkem září novou desku

Bastille vydají začátkem září novou desku

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Určitě si pamatujete na kapelu Bastille. Když se toto britské seskupení před třemi lety hitem Pompeii poprvé globálně prosadilo, nikdo asi nečekal, že se čtveřice z Londýna během krátké doby stane jednou z nejoblíbenějších britských kapel poslední dekády. Své debutové desky Bad Blood prodali (včetně její dvoudiskové reedice) přes čtyři miliony kusů, a bylo tak jen otázkou času, než se dočkáme nástupce.

Novinková deska dostala název Wild World a na trhu se objeví již 9. září. Základní verze desky bude obsahovat čtrnáct písní, její deluxe podoba z rozsáhlejším bookletem přinese pět songů navíc. Zmiňované album bude ke koupi i na černé desce, a to jako dvojvinyl, který doplní i rozsáhlý obal a kód k bezplatnému digitálnímu stažení.

Bastille desku natáčeli opět v tom samém malém studiu v jižní části Londýna, kde kdysi vznikla i debutová deska. Frontman a zpěvák Dan Smith je opětovně autorem všech nových písní, a zároveň se společně s Markem Crewem, pomyslným pátým členem kapely, postaral i o produkci. Kapela sice i nadále klade důraz na neotřelé melodie a chytlavé refrény, ale na své novince slibuje i určité hudební dozrání.

"Pokud naše první deska byla o vyrůstání a strachu, který jej obklopuje, druhé album je o pokusu najít ve světě okolo sebe smysl, a to jak z pohledu každého z nás, tak i toho skrze média. Celé je to o dávání světu a lidem v něm otázky. Chtěli jsme, aby tohle album bylo trošku zmatečné - extrovertní i introvertní, chvíli temné a chvíli zase ne," vysvětluje Dan Smith, který jedním dechem dodává, že se kapela hudebně inspirovala například i v temnějším období tvorby Depeche Mode.

Již několik týdnů se éterem prohání pilotní singl Good Grief, který doprovází i vtipné video. Skladba byla téměř okamžitě po vydání nasazena do nejvyšších rotací většiny evropských rádií a prozatím si rozhodně nevede špatně. Jak se zdá, v září se máme určitě na co těšit. A pak také i 26. listopadu, kdy kapela opět vystoupí v Praze. Tentokrát Bastille bude hostit Fórum Karlín.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Bastille

Více o "Bastille"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!