Festival Setkání/Encounter představil vizuál i téma dalšího ročníku. Reaguje na informační přetlak

Festival Setkání/Encounter představil vizuál i téma dalšího ročníku. Reaguje na informační přetlak  

Ani příští rok nebude chybět v seznamu kulturních akcí Mezinárodní festival divadelních škol Setkání/Encounter, který se letos uskuteční již po dvacáté sedmé. Ač si do jeho začátku, který je plánovaný na konec března, budou muset fanoušci ještě počkat, přípravy jsou již nyní v plném proudu. Nedávno tak veřejnosti organizátoři představili nový vizuální styl i zastřešující téma letošního ročníku.

I letos se festival, jehož pořadatelem je Janáčkova akademie múzických umění, uskuteční hned na několika brněnských divadelních scénách, mezi nimiž nechybí HaDivadlo, Divadlo Husa na provázku, Divadlo U stolu či divadelní scény JAMU. Tentokrát se mohou zájemci těšit na desítky představení ve dnech od 28. března do 1. dubna.  

Festival Setkání/Encounter se však připoměl ještě daleko dříve. Na počátku listopadu uspořádal na půdě Divadelní fakulty JAMU Společenský večer, během něhož se mohli partneři festivalu setkat s jeho organizátory. Večerem provázeli František Maňák a Natálie Golovchenko, studenti třetího ročníku činoherního herectví. Během večírku byl pak představen nový vizuální styl i zastřešující téma festivalu. To bude propojovat i off-programové aktivity, scénografii a marketing festivalu. 

Vítězný grafický návrh sedmadvacátého ročníku festivalu pochází od studentky Digitálního Designu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Denisy Ághové. Finální vizuální styl pak dotvořil Jáchym Michal, student Audiovizuální tvorby a divadla Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. Téma letošního ročníku se pak bude točit kolem otázky “HARD CHOICES?”. “Tento motiv chápeme jako každodenní situace, při kterých jsme zahlcováni hromadou zpráv, v nichž je potřeba se zorientovat. Informační přetlak, ve kterém žijeme, nám ale rovněž nabízí možnost volby,” objasňují téma organizátoři festivalu.  

Během festivalu se v Brně pravidelně setkávají studenti divadelních škol z celého světa. Mezi nimi se objevují především mladí divadelníci ze zemí visegrádské čtyřky i ostatních evropských států. Vždy se ale mohou diváci těšit ale i na soubory ze vzdálenějších částí světa. V minulých letech to byli třeba herci z Taiwanu, Jihoafrické republiky či z USA. Chybět nebude ani tradiční host ze Slovenska - studenti Vysoké školy múzických umění v Bratislavě.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: HaDivadlo

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!