VyšeHrátky zpříjemní dětem návrat do škol. Chystají i dobrodružnou bojovku

VyšeHrátky zpříjemní dětem návrat do škol. Chystají i dobrodružnou bojovku  

Desítky pohádek, zábavné workshopy, dílny, koncerty, čtení slavných tatínků, letní kino či divadelní bojovka. To vše nabídne na začátku září interaktivní festival nejen pro děti VyšeHrátky. Ten se i letos bude snažit co nejvíce zpříjemnit začátek školního roku a alespoň na chvilku zachránit děti před školními povinnostmi.

VyšeHrátky odstartují v sobotu 3. září a rozloučí se s návštěvníky 11. září. Na své si přijdou děti od 10 měsíců, ale i jejich rodiče. Festival totiž již po třinácté připravuje program plný chytré zábavy a hravého vzdělávání. Na ušišlaná představení, kýč či červené nosy tudíž můžete zapomenout. Těšit se ale můžete na devět dní plných nejrůznějších aktivit, které se uskuteční v krásném prostředí v Praze na Vyšehradě.

Hlavním lákadlem programu je i letos interaktivní divadelní bojovka, která každý rok přibližuje dětem významné události české historie. Letos se vydají její účastníci po stopách českého panovníka Karla IV. “Divadelní bojovka je zážitkový́ vzdělávací program pro školní kolektivy, rodiny s dětmi a v upravené večerní verzi i pro dospěláky, který́ přirozeně propojuje hru, divadlo a vzdělávání. Letošní rok patří oslavám narození významného českého panovníka Karla IV., proto se i v bojovce letos vydáváme po jeho stopách,“ říká ředitelka festivalu Daniela Fialová.

„Bojovku tvoří 8 hravých zastavení, na kterých se účastníci nejen dozvědí, ale především sami zažijí, jak prožil Karel IV. mládí ve Francii, co musel udělat proto, aby získal zpět důvěru Čechů a v neposlední řadě, jak se do dějin zapsal jako stavitel a urbanista,“ dodává Tomsa Legierski, dramaturg divadelní bojovky.

Od pondělí do pátku bude program věnován především školním kolektivům, pro které je přichystán zajímavý dopolední program. Víkendové festivalové dny pak cílí především na rodiče s dětmi. Přichystáno bude více než dvacet pohádek pro děti i výtvarné dílny. V rámci workshopů se mohou návštěvníci seznámit s novým cirkusem, jógou pro děti či módní tvorbou a přehlídkami. Chybět nebude ani koncert kapely BomBarďák a letní kino. I letos návštěvníkům budou předčítat z knih slavní tatínkové.

„I letos jsme do programu vybrali ty nejkrásnější a nejzábavnější pohádky, u kterých se budou bavit děti, rodiče a prarodiče. Nejmenší plaziči a batoliči se odvážou u Batosnění, školkou a školou povinné pohltí příběhy od Studia Damúza, Divadla Drak, souboru Buchty a loutky a zlatý hřeb programu zatluče Divadlo Minor s cestovatelskou inscenací Mami, už tam budem?,“ prozrazuje dramaturgyně programu Johana Vaňousová a dodává: „na větší a největší děti zase čeká první českoslovinská loutková soap opera Back to Bullerbyn, páteční večerní divadelní bojovka, a také promítání české klasiky Ať žijí duchové!“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Vyšehradské sady

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!