Jesus Christ Superstar vstoupil do další divadelní sezóny. Poprvé v hlavní roli s Václavem Noidem Bártou

Jesus Christ Superstar vstoupil do další divadelní sezóny. Poprvé v hlavní roli s Václavem Noidem Bártou 80%

Ve čtvrtek 1. října proběhlo v Hudebním divadle Karlín první představení slavného muzikálu Jesus Christ Superstar v této nové divadelní sezóně. A byl to zážitek téměř premiérový! Vůbec poprvé se v roli Ježíše totiž představil Václav Noid Bárta. Změny se dočkala ale Máří Magdaléna, kterou poprvé ztvárnila mladá zpěvačka Eva Burešová.

Premiéra slavného muzikálu Andrew Lloyd Webera a Tima Rice Jesus Christ Superstar se v Hudebním divadle Karlín uskutečnila již v listopadu roku 2010. A díky obrovskému úspěchu se zde hraje dodnes. V hlavní roli exkluzivně vystupoval výhradně jen Kamil Střihavka. Vzhledem k viróze a hlasovému klidu ho však v říjnu nahradil zpěvák Václav Noid Bárta. Později se budou oba zpěváci v roli střídat.  

Václav Noid Bárta jako Ježíš představil poprvé 1. října, kdy ho přivítalo plné divadlo. A návštěvníci rozhodně neodcházeli zklamaní. Noid předvedl skvělý výkon, za který ho nadšené publikum odměnilo potleskem ve stoje. S Janem Toužimským, který se představil v roli Jidáše, utvořili skvělou dvojici a ukázali, že ne nadarmo se tomuto muzikálu říká spíše rocková opera. Mezi jejich chrapláky pak vnášela trochu jemnosti Eva Burešová, která vystoupila jako Máří Magdaléna také poprvé. Představení velmi oživil i Ondřej Brzobohatý alias Herodes Antipa, který se postaral o velmi zábavnou muzikálovou vložku.

Celkově bylo obsazení tohoto „premiérového“ představení velmi kvalitní a z pěveckých výkonů šel leckdy i mráz po zádech. Velký podíl na tom měla ale také živá hudba v podání orchestru, který je ukrytý za scénou a návštěvníkům se ukáže jen na chvilku. Atmosféru dotváří také propracovaná scéna, která není doplněna lacinými promítačkami a perfektně tak sedí do doby, ve které se děj odehrává.

Co říct nakonec? Snad jen to, že Václav Noid Bárta i Eva Burešová předvedli kvalitní výkon, za který se ani před svými zkušenějšími kolegy Kamilem Střihavkou a Bárou Basikovou nemusí stydět. A co na tom, že máme potetovaného Ježíše? Kdo z nás může skutečně dosvědčit, že ten pravý žádné tetování neměl? 

Foto: hdk.cz

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!