Podmanivá Selah Sue přivezla do Prahy ochutnávku nového alba

Podmanivá Selah Sue přivezla do Prahy ochutnávku nového alba90%

V neděli 7. prosince přivezla belgická zpěvačka Selah Sue do pražského klubu Roxy nejen ochutnávku nových písní, ale hlavně svůj neskutečný hlas a velkou dávku energie a emocí.

Jako předkapelu si vybrala The High Corporation, americko-česko-slovenskou skupinu, hrající hudbu na pomezí soulu, hip-hopu a jungle. Jak to u předkapel často bývá, po chvíli vám všechny písně přijdou podobné, protože je slyšíte poprvé. To však vůbec nemusí znamenat, že jsou špatné. The High Corporation je moc sympatická parta.

Až po strop naplněné Roxy už ale netrpělivě čekalo na Selah Sue. Ta hodinu a půl dlouhý koncert zahájila dvěma pomalejšími písněmi z nového alba a musím se přiznat, že mě začátek vystoupení trochu překvapil. Zvyklá spíš na rockové koncerty jsem čekala asi trochu energičtější nástup. Romantické povahy si tak určitě přišly na své a Selah Sue všem brzy ukázala, že do toho umí i pořádně šlápnout.

První polovinu koncertu mě rozhodně víc než novinky bavily písně z prvního alba a v duchu jsem si říkala, že druhá deska bude asi mnohem lyričtější. Nicméně Selah Sue má opravdu neskutečný hlas a celkový zvuk kapely byl skvělý. Od hitu Raggamuffin, který zazněl asi v polovině koncertu, už nemám absolutně co vytknout. Zdálo se mi, že se konečně rozhýbalo celé Roxy. Dokonce i další nové songy mě moc bavily, a obavy z toho, že druhé album už nebude taková pecka, mě přešly. Reason, Alone nebo Together, to jsou hity, o kterých určitě ještě uslyšíte, i když nepatříte mezi skalní fanoušky Selah Sue.

Tahle křehká zpěvačka s obrovským charismatem dokáže na jevišti předvést celou škálu emocí, výborně improvizovat a udělat si ze sebe legraci. Zkrátka, vidět ji naživo je opravdu zážitek. Další možnost byste měli mít příští rok, tak ji rozhodně nepropásněte.

(Zdroj foto: Selah Sue, musicserver.cz)

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Roxy očima Selah Sue
 

Mohlo by se ti líbit...

Roxy Prague nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Roxy Prague

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!