Brněnská Husa na provázku uvádí novou hru o příběhu W. A. Mozarta

Brněnská Husa na provázku uvádí novou hru o příběhu W. A. Mozarta 

Málokdo slyšel o příběhu ze života geniálního skladatele a hudebníka Wolfganga Amadea Mozarta. Husa na provázku Vás zve na divadelní ztvárnění tohoto příběhu, který se odehrál během Mozartova pobytu v Brně.

Nedávno jsem se sešla s herečkou, která působí v divadle Husa na provázku v Brně. Představila mi připravovanou hru MocArt aneb moravští lékaři zachraňují vše. Bude mít předpokládanou premiéru 17. dubna 2014 v divadle Reduta. V hlavních rolích se představí Martin Donutil jako Amadeus, Tereza Marečková jako Magdaléna Pokorná a Dalibor Buš jako Franz Hoffdemel.

Děj vypráví o návštěvě W. A. Mozarta v Brně, kde nějakou dobu pobýval. Za jistou pomoc od jeho kamaráda Franze Hoffdemela slíbí jeho manželce Magdaléně Pokorné hodiny zpěvu. V hodinách, které spolu tráví mezi nimi vznikne milostný románek. Zanedlouho Magdaléna s Mozartem otěhotní. Později se o otcovství dítěte přiznává svému muži, který se ji následně pokouší zabít. Nakonec je Magdaléna zachráněna, ale Hoffdemel sám páchá sebevraždu.

Nemohla být tedy diagnóza smrti Mozarta přeci jen trochu odlišná? Možná, že právě podvedený Hoffdemel mohl za smrt tohoto velikána. Ale o tom už se více dozvíte až na samotném představení.

Hra je ztvárněna podle skutečné události. Tento příběh vyšel na povrch až po 100 letech po Mozartově smrti.

Režie: Vladimír Morávek, Hudba: Miloš Štědroň, Scénář: Milan Uhde, Kostýmy: Sylva Hanáková, Korepetitor: Martin Jakubíček.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Husa na provázku

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!