V zimě do sedel, v létě na střelnici: výlet s dětmi do Areálu Barochov

V zimě do sedel, v létě na střelnici: výlet s dětmi do Areálu Barochov 

Zima nezima, na koních se dá jezdit pořád. Jen je nezbytné řádně se obléknout, protože z koňského hřbetu je sice nejkrásnější pohled na svět, ale taky tam může nepříjemně foukat.

Asi před měsícem mě švagrová požádala o pohlídání jejích tří ratolestí. Inu, žádný problém. V létě spolu často jezdíme na výlety a tohle byla jen další příležitost poznat něco nového. Jenže co podniknout s dětmi v polovině ledna, když všechny hrady a zámky jsou zavřené, muzea v okolí zrovna nenabízejí atraktivní podívanou a celá ZOO spí? Navíc venku je místo sněhu půlmetru bahna... Jelikož všechny tři děti (věk 9, 9 a 6 let) milují mého poníka, rozhodla jsem se znásobit jejich lásku ke koním tak, že znásobím počet koní. Nenechte se mýlit, nový přírustek ve výběhu nemám – vzala jsem je do jedné vesničky jménem Barochov nedaleko Benešova, kde se nachází víceúčelový areál, který kromě jiných aktivit nabízí jízdu na koni.

Svezení je potřeba předem objednat (buďto telefonicky nebo e-mailem). Podle vlastních zkušeností s jízdou si můžete vybrat vyjížďku do terénu, lekci na jízdárně či vodění v terénu – vše pod vedením zkušených licencovaných jezdců. Podle věku dětí Vám pak přidělí přiměřeně velkého koně. Nám byla na procházku do terénu zapůjčena kobylka jménem Vany. Musím říct, že naše návštěva byla trochu protekční, protože zde pracuje moje dlouholetá kamarádka, takže jsme s sebou kromě poníka vzali ještě „normálního“ koně. Děti se během čtyřiceti minut na koních vystřídaly a byly nadšené. Instruktoři jsou navíc zvyklí odpovídat na všetečné otázky dětí, takže pokud jsou Vaše děti také zvídavé, může projížďka posloužit i jako malý exkurz do tajů koňské říše.

Jen malé upozornění pro rodiče: kolem koní je spousta špíny, chlupů, prachu ze sena, psi a kočky. Takže výlet rozhodně není vhodný pro děti s alergií. Také je potřeba myslet na to, že dítko na koni je velmi statické, proto je nezbytné jej řádně obléknout. A počítejte s tím, že čistí od koní neodejdete. :-)

Koho nenadchla jízda na koni, může čas v tomto areálu strávit i jinak. Pokud nemáte závratě jako já, můžete zkusit lanové centrum, které je také rozděleno podle obtížnosti a má i trasu pro děti od tří do deseti let.

Pro ostřílené bojovníky je v nabídce Battlefield LIVE: australský systém, fungující na bázi zesíleného infračerveného paprsku, kombinuje výhody paintballu či airsoftu a akčních PC her. Tato týmová bojová hra je vhodná pro hráče již od osmi let věku. Bitvy se odehravají ve velmi členitém lesním terénu se zachovaním možnosti oživování, větším počtem životů a variabilitou zbraní. Velkou výhodou zbraní je dostřel až 200 m.

Jistě si říkáte, že tohle všechno se nedá stihnout za jediný den. Provozovatelé areálu s tím počítají a připravili pro Vás útulné ubytování přímo na statku. Navíc pro ty, kdo se v penzionu ubytují, je připravena 10% sleva na všechny aktivity v Areálu Barochov po celou dobu jejich pobytu.

Naše děti byly z výletu nadšené. Příjemně se unavily a na konto jim přibyl další zážitek. Jeden z chlapců se dokonce rozhodl jet na koňký letní tábor, který Areál Barochov také pořádá. A v létě se určitě vypravíme do lanového parku a na „střílečku“ do lesa. Inu, třeba se tam potkáme!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

V zimě do sedel, v létě na střelnici: výlet s dětmi do Areálu BarochovV zimě do sedel, v létě na střelnici: výlet s dětmi do Areálu BarochovV zimě do sedel, v létě na střelnici: výlet s dětmi do Areálu Barochov
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!