Joel Edgerton

Režisér/Režisérka

Datum a místo narození: 23.6.1974 - Blacktown, Nový Jižní Wales, Austrálie

Dárek: Lahůdka pro příznivce atmosférických thrillerů

lentovaný Joel Edgerton se ve své kariéře objevil v celé řadě australských i amerických filmů, v nichž ztvárnil většinou vedlejší role (Ned Kelly, Král Artuš, Star Wars: Epizoda III – Vzpoura Sithů, Sejmi eso). Společně se svým bratrem Nashem Edgertonem napsali scénář k filmu The Square, který se v roce 2008 stal jedním z nejlepších australských snímků roku.

Joel Edgerton je však především divadelní herec, který působí v nejprestižnějších australských divadelních soborech: Sydney Theatre Company, Bell Shakespeare a Melbourne Theatre Company. V roce 2009 se například objevil v hlavní roli Stanleyho Kowalskiho ve Williamsově hře Tramvaj do stanice Touha – hereckou partnerkou mu byla Cate Blanchett a inscenaci režírovala švédská herečka a režisérka Liv Ullman.

Edgerton je aktivní také jako televizní herec a divákům je znám především díky působení v seriálu The Secret Life of Us.

Staň se publicistou a napiš biografii k osobě Joel Edgerton. Stačí se přihlásit a můžeš začít publikovat. Buduj s námi kulturu na Informuji.cz

Joel Edgerton a jeho filmy...

Dárek

Dárek

ČSFD: 71% INFO: 80%

V kinech od: 20.8.2015 Žánr: Drama, Mysteriózní, Thriller

Joel Edgerton: Napsali jsme...

Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout