O víkendu zaplaví Ostravu opět čokoláda. Chystá se pátý ročník Čokoládového festivalu

O víkendu zaplaví Ostravu opět čokoláda. Chystá se pátý ročník Čokoládového festivalu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Milovníci čokolády se mají opět na co těšit! Od pátku 13. do neděle 15. října proběhne totiž v Ostravě Čokoládový festival, jehož loňský ročník přilákal více než 15 tisíc návštěvníků. 

Čokoládový festival se uskuteční na výstavišti Černá Louka. Na své si přijdou všichni milovníci čokolády i sladkých cukrovinek, kteří si budou moci užít rovněž výstavu obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídku i prodejní stánky s čokoládovými delikatesami. Organizátoři chystají program, který návštěvníky pobaví, zasytí i poučí v oblasti vaření s čokoládou. Připraven bude také dětský koutek.  

Během čokoládového veletrhu se návštěvníkům představí šéfkuchař Márek Vaňa, jenž bude připravovat zajímavá a neobvyklá jídla - čokoládové pralinky s moučnými červy, dýňovou polévku s bílou čokoládou v suchém ledu či vanilkovou krupicovou kaši z espumy s čokoládovým sněhem. Dorazí rovněž šéfkuchař Jiří Holub ze Sirupárny Olomouc, který uvaří kuřecí prsa v čokoládovém likéru nebo omáčku mole poblano z čokolády. Mr. Vonka alias Václav Kijonka připraví spolu s dětmi brownies a čokoládové bonbony. 

Organizátoři chystají rovněž nejrůznější workshopy pro děti i dospělé. Kromě tradičních sladkých pochutin si budou moci zájemci zakoupit také čokoládové pivo, vafle, čokoládový fondán a čoko-kebab. A připijí si čokoládovým vínem. To stále není vše. Program bude plný doprovodných akcí a překvapení.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Výstaviště Černá louka nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!