Auta, letadla, balony. V Mladé Boleslavi odstartovala výstava malíře Kamila Lhotáka

Auta, letadla, balony. V Mladé Boleslavi odstartovala výstava malíře Kamila Lhotáka

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Zhruba stovka prací světoznámého výtvarníka Kamila Lhotáka se představí v Hlavním výstavním sále Muzea Mladoboleslavska. Výstava je součástí akce Lhotákův boleslavský podzim a zhlédnout již můžete až do 26. listopadu.

Kamil Lhoták se proslavil především svými civilními náměty aut, motocyklů, letadel či balonů. Méně známé už jsou jeho portréty a krajiny, které na výstavě také nebudou chybět. Ve více případech navíc půjde o vůbec první veřejné vystavení těchto prací.

Organizátoři výstavy v Mladé Boleslavi shromáždili díla jak ze soukromých sbírek, tak i z rozličných muzeí – např. z Národní galerie, Galerie hlavního města Prahy, Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře, Východočeské galerie v Pardubicích, Oblastní galerie v Liberci a z mnoha dalších.

Výstava se koná v rámci Lhotákova boleslavského podzimu. Ten připravil i další akce, mimo jiné výstavu malířových kostýmních návrhů ke hře Miláček podle předlohy Guye de Maupassanta, která probíhá v mladoboleslavském Městském divadle, či ilustrací s názvem Jana jde do školy v Knihovně města Mladá Boleslav.

Foto: archiv města Mladá Boleslav

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Muzeum Mladoboleslavska

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!