Dvě operní divy na jednom pódiu. Do Prahy zavítají Cecilie Bartoli i Sol Gabetta

Dvě operní divy na jednom pódiu. Do Prahy zavítají Cecilie Bartoli i Sol Gabetta

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Cyklus Hvězdy světové opery doveze na konci tohoto roku do Prahy dvě významné zpěvačky, které vystoupí společně v rámci projektu Dolce Duello. Ten propojí výjimečné hlasy italské mezzosopranistky Cecilie Bartoli a Argentinky Sol Gabetty. 

Cecilia Bartoli v Praze již několikrát vystupovala, proto není českým operním fanouškům žádnou neznámou. Na svém kontě má ve svých padesáti letech již pět cen Grammy, kromě nich je držitelkou mnoha dalších významných hudebních, především operních, ocenění. Během své kariéry již zpívala v nejvýznamnějších světových sálech. Vystupovala v Metropolitní opeře v New Yorku, v londýnské Covent Garden, v italské La Scale, v Bavorské opeře v Mnichově a v mnoha dalších významných operních domech. 

Sol Gabetta je argentinská umělkyně, která byla v roce 2013 vyhlášena jako Hudebnice roku. Hudbě se věnovala již od velmi raného věku. Ve třech letech se začala učit hrát na housle, ve čtyřech na violoncello. V současné době vystupuje s předními světovými orchestry a spolupracuje s těmi nejznámějšími dirigenty. 

Ke spojení hlasů těchto dvou talentovaných hudebnic dojde 14. prosince v Dvořákově síni pražského Rudolfina

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!