Andělé letos budou komorní, ale slibují řadu speciálních vystoupení

Andělé letos budou komorní, ale slibují řadu speciálních vystoupení

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V březnu tohoto roku se veřejnost dozvěděla, že poté, co pořádající agentura Lewron Music Center loni oznámila, že po třinácti letech končí s pořádáním prestižních Cen Anděl, bude tradice těchto cen i nadále uchována. Bohužel mnoho dalších informací tehdy zveřejněno nebylo, ale zhruba měsíc před slavnostním večerem se na světlo začínají konečně dostávat podrobnosti.

Jak již od nás víte, 17. května proběhne jakási předehra, tedy předávání žánrových cen. To bude hostit Lucerna Music Bar, avšak mnohem zásadnější akce se uskuteční na stejném místě o pět dní později, tedy 22. května. Přímý přenos Ceny Anděl 2016 budeme moci sledovat od 21 hodin na ČT2 a celým večerem bude provázet Libor Bouček.

Aby pořadatelé na tento večer navnadili diváky, prozradili, v jakém duchu se letošní předávání cen ponese. Celý večer bude sice komornějším, leč nadále důstojným a slavnostním oceněním umělců české hudební scény. Kromě vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií tak diváky čeká také několik netradičních hudebních vystoupení, ve kterých spojí síly vždy dva interpreti - jeden z řad dříve oceněných, druhý z těch letos nominovaných.

Jednotlivé tandemy budou prozrazeny v průběhu následujících dnů, leč první již oznámen byl. Dvě nominace má v letošním roce Thom Artway (Objev roku a Zpěvák roku), který loni posluchače potěšil debutovým albem Hedgehog. Ten se během tohoto večera na pódiu spojí s Tomášem Klusem, který se stal vítězem v kategorii Zpěvák roku 2009 a 2011 a oceněný byl rovněž v kategoriích Nejprodávanější deska a Album roku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!