Fidlovačka premiérově představila hru Třetí prst na levé ruce. Dorazil i její autor

Fidlovačka premiérově představila hru Třetí prst na levé ruce. Dorazil i její autor

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Obrovským aplausem ve stoje odměnili návštěvníci Komorní Fidlovačky premiéru hry Třetí prst na levé ruce, která se uskutečnila 16. března. Slavnostního uvedení se zúčastnil i autor hry, britský herec Dermot Canavan. Ten byl z pražského nastudování nejen nadšený, ale i dojatý. 

Režie nejnovější hry Divadla Na Fidlovačce se ujal Martin Vokoun. V hlavních rolích vystupují Iva Pazderková a Martina Randová. Pozvání na slavnostní premiéru přijal i autor hry Dermot Canavan, který byl z představení velmi nadšený.

"Měl jsem velikou radost, že si pražské Divadlo Na Fidlovačce vybralo moji hru, která je pro mě velmi osobní a srdeční záležitostí," svěřil se po premiéře, "když jsem ji psal, ani ve snu by mě nenapadlo, že by měla jednou úspěch i mimo Velkou Británii. Představení mě dojalo natolik, že nedokážu ani slovy popsat své pocity."

Třetí prst na levé ruce je hořkosladkou hrou vyprávějící osudy dvou sester, které si kdysi bývaly velmi blízké. Jednoho dne se spolu setkají nad krabicí, jež je plná jejich fotografií z dětství i dospívání. Díky nim začínají ožívat dlouho zapomenuté vzpomínky, které divákům postupně odtajňují jejich komplikovaný vztah s autoritativním otcem, jedno citlivé období se svou milovanou matkou i to, proč se na nějaký čas jejich cesty rozešly. Navrátivší se vzpomínky jsou často bolestné, ale jsou podávány s velmi svérázným smyslem pro humor. 

„Jsem rád, že se podařilo splnit to, co jsme si s celým týmem na začátku zkoušení vytyčili jako cíl – naplnit vynikající hru Dermota Canavana humorem, odlehčením i vážnými situacemi. Hra totiž zrcadlí život takový, jaký je – v zábavných i vážných momentech,” řekl režisér Martin Vokoun. Snahu celého týmu pak ocenilo publikum dlouhým potleskem ve stoje. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!