B-Side Band oslaví desáté výroční dvěma výjimečnými koncerty. Dorazí na ně i speciální hosté

B-Side Band oslaví desáté výroční dvěma výjimečnými koncerty. Dorazí na ně i speciální hosté

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Seskupení B-Side Band, které založil trumpetista Josef Buchta, jenž je zároveň šéfem kapely, se na české hudební scéně pohybuje již deset let. Toto kulaté jubileum si zaslouží pořádnou oslavu, která se pomalu ale jistě chystá v Praze a Brně.

Dva speciální koncerty se uskuteční 4. prosince v 19:30 v La Fabrice v Praze - Holešovicích a 18. prosince v 19:30 v brněnském Metro Music Baru. S B-Side Bandem se na koncertech představí i několik speciálních hostů - zahrají a zazpívají Vojtěch Dyk, Tereza Černochová, Matěj Ruppert, Roman Dragoun, Jiří Kučerovský, Kamil Slezák či Michal Žáček.

B-Side Band toho za deset let svého fungování dokázal opravdu hodně. Kapela je sestavena z osmnácti špičkových instrumentalistů a během svého působení na hudební scéně si vytvořila silnou tradici a pevnou základnu příznivců. V roce 2007 absolvoval B-Side Band tour po českých věznicích s představením Ivánku, kamaráde, které dali dohromady Petr Čtvrtníček a Jiří Lábus a v roce 2008 provedl obnovenou premiéru legendární Jazzové mše Jaromíra Hniličky.

Nejvíce je kapela ale spojována se zpěvákem a hercem a Vojtěchem Dykem. Společně s ním slaví úspěchy od roku 2010. Mají za sebou pět vyprodaných tour a vydání několika alb, kdy v roce 2012 za CD Live at La Fabrika získali i prestižní ocenění Czech Music Academy Awards. V roce 2014 kapela vydala dvě alba - instrumentální Meeting Point a první autorskou studiovou desku s názvem DESKA.

Je tak nadmíru jasné, že oba zmiňované koncerty nebudou jen pouhou oslavou, ale především večerem plným nevšedních hudebních zážitků, u kterého byste neměli chybět.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!