T2: Trainspotting 2 se blíží. První trailer slibuje opět skvělou podívanou

T2: Trainspotting 2 se blíží. První trailer slibuje opět skvělou podívanou

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pokud lze o nějakém filmu mluvit jako o kultovním, pak určitě o dvacet let staré klasice jménem Trainspotting. Černá komedie, která oslovila několik generací, otevřela brány do Hollywoodu Ewanu McGregorovi a Ewenu Bremnerovi a byla i první velkou rolí Kelly Macdonald. Film, který vznikl podle stejnojmenné novely, režíroval Danny Boyle. Ten nyní, tedy dvacet let po prvním filmu, stojí i za druhým pokračováním, které se v kinech objeví začátkem příštího roku.

Danny Boyle údajně nad filmem T2: Trainspotting přemýšlel již několik let. Nejprve to mezi ním a Ewanem McGregorem trošku lidsky zaskřípalo, ale nakonec se mu povedlo přemluvit všechny hlavní protagonisty, tudíž i v druhém díle se objeví Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller i Robert Carlyle a tandem doplní opět i půvabná Kelly Macdonald.

Předlohou druhého dílu je kniha s názvem Porno, za kterou stojí (stejně jako v případě Trainspottting) uznávaný Skot Irwine Welsh. Film, jehož scénář sepsal John Hodge, sleduje známé postavy po deseti letech, a to v okamžiku, kdy se hlavní postava Mark Renton (Ewan McGregor) vrací do domovského města. Očekávaný kasovní trhák slibuje lítost i radost, lásku i nenávist, pomstu, drogy a smrtelné nebezpečí. Více naznačuje již trailer, který najdete níže.

K filmu, jehož rozpočet činí osmnáct miliónů liber, by měl být opětovně i zajímavý soundtrack, jehož obsah ale je prozatím tajný. U té příležitosti bude vydána reedice toho prvního, na kterém najdeme například hity Born Slippy od Underworld, či titulní Trainspotting od Primal Scream. Dodejme, že světová premiéra filmu je naplánována na 27. ledna 2017, v českých kinech bude mít premiéru o týden později, tedy 2. února.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!