Tibet oslaví pětadvacet let své existence. Dorazí i Csáková, Černochová a Vašut

Tibet oslaví pětadvacet let své existence. Dorazí i Csáková, Černochová a Vašut

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pokud bydlíte v Brně či jeho okolí, určitě znáte kapelu Tibet. Málokterá česká klubová kapela, která vznikla v první polovině devadesátých let, přežila do dnešních dnů nebo dokázala hrát kontinuálně bez přerušení. Jednou z mála výjimek je i právě toto brněnská seskupení. Letos slaví čtvrtstoletí a rovnou výjimečným koncertem.

A tak kapela Tibet ve čtvrtek 13. října v brněnském Metru jednak pokřtí aktuální koncepční komiksové album Para.světy, ale zároveň si s exkluzivními hosty připomene i pětadvacet let své existence. Mezi gratulanty nebudou chybět například Ilona Csáková, Tereza Černochová, Marek Vašut, Honza Křížek z Blue Effectu nebo členové skupiny Buty či někdejšího Narvanu.

"Zahrajeme dvacet pět věcí z celé naší historie a některé i v původním složení, tedy s původním kytaristou i bubeníkem. Kromě toho tam budou v podstatě všichni, kteří s námi někdy spolupracovali," popisuje baskytarista Tibetu Jiří Štefl. Naráží přitom například na dlouholetou spřízněnost s kapelami Buty, Narvan a dalšími hudebníky. "Kytarista Narvanu produkoval naše první dvě desky, tři nahrával i na nich hrál. Milan Nytra z Butů produkoval třetí album a nahrával nám klávesy. Producentem čtvrté desky byl Jan Ponocný od Mekyho Žbirky a tu aktuální nám produkoval Honza Horáček, rovněž od Mekyho. Všichni dorazí a vystřihnou si, co s námi sami nahrávali," doplňuje Jirka.

Největší hit kapely Robinsonaut dorazí zazpívat také zpěvačka Tereza Černochová, aktuální singl Chladná si v Metru s kapelou vystřihne Ilona Csáková a Vrtuli zase Honza Křížek z Blue Effectu. Album pak pokřtí herec Marek Vašut, který si zahrál v klipu Tibetu nazvaném 15.000.

Připomeňme, že aktuální koncepční album Para.světy, které doplňuje komiks v tištěné podobě (ale i v interaktivní on-line verzi), vyšlo letos v létě. Komiksový jednolitý příběh tvoří i skladby na albu, které odkazují na poetiku starých filmů režiséra Karla Zemana. Hlavními postavami jsou Baron Prášil a Ken Robinsonaut, jehož osoba odkazuje na minulé úspěšné album Tibetu Robinsonaut z roku 2012.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!