Hodiny mají nový klip, ve kterém vzpomínají na dětství

Hodiny mají nový klip, ve kterém vzpomínají na dětství

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Skupina Hodiny toho na svém kontě prozatím moc nemá. Počátkem roku představila debutový singl Stmívání, který se na čas prodral i mezi stovku nejhranějších písní v českých rádiích. Zároveň si pětice pražských hudebníků všimla média a kapela začala i pravidelně koncertovat. Zhruba po půl roce představuje novinku Jízdní řád, ke které okamžitě zveřejnila i videoklip.

Ze skladby je cítit pozitivní nálada, která mezi Tomášem, Danem, Matějem, Lukášem a Sýbou panuje, a velkou pochvalu si zaslouží i produkce Milana Cimfeho ze studia Sono. Navíc se pohodovou atmosféru podařilo přenést i před kamery a díky výborné práci režiséra Ondřeje Urbance vznikly čtyři minuty filmové poetiky. V klipu kromě krásných panoromat Středních Čech sehrál významnou roli i legendární československý autobus Škoda 706 RTO.

"Točili jsme i na několika místech, kde jsem já nebo kluci trávili dětství, což ještě nostalgicky podpořilo prožitek z natáčení. Režisér ani produkce o tom ale neměli ani ponětí,“ prozrazuje Tomáš a pokračuje: „Celé natáčení byl jeden velký zážitek a pro mě i splnění klukovského snu. Jízda legendárním autobusem RTO. Všechny několikahodinové přejezdy jsme absolvovali na palubě, a to jsme si všichni užili," dodává frontman Tomáš Sehnal.

Ten je i autorem nové písně a jeho životní příběh byl i částečnou předlohou zmiňovaného klipu. "Jízdní řád je o cestě životem, který je sám o sobě největší inspirací. O všech těch pádech, pochybnostech, výhrách i prohrách, lásce a o tom, že tak či tak, nejlépe nám je 1+1. A když vyjde 1+1=3, je to ještě lepší," uzavírá téma Tomáš, který se s kapelou Hodiny v současné době připravuje na září, během kterého pětici čeká hned šest koncertů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!