V Hybernii chystají nový rodinný muzikál, tentokrát na motivy Alenky v říši divů

V Hybernii chystají nový rodinný muzikál, tentokrát na motivy Alenky v říši divů

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Očekávaná premiéra muzikálu Alenka v kraji zázraků se odehraje sice až 22. a 23. září, ale vstupenky už jsou v prodeji nyní. Muzikál je volně inspirovaný knihami Alenčina dobrodružství v říši divů a Alenka v říši za zrcadlem světově proslulého anglického spisovatele Lewise Carolla, který je údajně napsal pro malou holčičku Alici Liddellovou. 

I v tomto příběhu ožijí hlavní postavy zachycené v Carollově geniálním díle, které na rozdíl od jiných nestárne a už po třetí století nepřestává fascinovat malé čtenáře. Alenka se tu opět setká s Kloboučníkem, Zajícem Březňákem, Houseňákem, přemoudřelým Valibukem i potrhlým bílým a černým rytířem.

Vypočítavou, zlou i svůdnou Srdcovou královnu zahraje Sabina Laurinová v alternaci s Martinou Pártlovou. Její protějšek, laskavou Bílou královnu představí Dagmar Patrasová. Role uspěchaného Bílého králíka se ujme Bořek Slezáček a Jan Čenský. Velkou Alenku zahraje dcera Dagmar Patrasové, Anna Julie Slováčková, jako Houseňák vystoupí její bratr, Felix Slováček jr. 

Stejně jako Alenka jsem i já schopna do rána uvěřit šesti nemožnostem,“ říká Sabina Laurinová, představitelka Srdcové královny, a vypočítává: „že jsem dostala tak hezkou roli, že mám pro ni ušitý tak krásný kostým, že pro něj chystáme tak barvitou a všestranně nápaditou scénu, že se na muzikálu podílím s tak skvělými lidmi, že to zvládneme tak lehce a bez problémů, i tomu, že všechny přípravy ustojíme tak jednoduše a v pohodě. Že se divákům bude představení líbit, tomu nebudu věřit až zítra, tomu věřím už teď. A pokud by byl někdo proti, dám mu setnout hlavu,“ uvedla v narážce na nejoblíbenější hlášku její postavy.

Dílo scénáristů Jana a Aleny Pixových, kteří mají na svém kontě úspěšná představení Sněhová královna nebo Kapka medu pro Verunku tentokrát zhudebnil slovenský popový král Vašo Patejdl. Texty k písním napsala Kristýna Pixová. Kouzla a triky budou nedílnou součástí každého představení, jejich dramaturgie a návrhu se ujal známý kouzelník Pavel Kožíšek.

Scénu muzikálu připravuje Martin Černý, který se podílel i na předchozích muzikálech společnosti Pixa-pro. V aktuálně připravovaném představení se však poprvé stane také tvůrcem a návrhářem všech kostýmů. Černý je v současné době jedním z nejvšestrannějších umělců, v libereckém divadle F. X. Šaldy si zkusil režii a zároveň je i uměleckým šéfem technického provozu Národního divadla. 

V muzikálu dostane šanci i mladý režisér Matěj Balcar. Ten byl za film Podoba lásky v roce 2013 nominován na cenu Český lev v kategorii Nejlepší studentský film. V roce 2015 pak zabodoval spotem Obědy pro děti, za který dostal zlatou medaili na EFFIE 2015

Produkční společnost Pixa-pro stojí už za dvěma mimořádně úspěšnými českými rodinnými muzikály. Kapka medu pro Verunku měla premiéru v září 2012, dosud bylo odehráno 130 představení a stále je uváděna v Divadle Hybernia. To platí i o muzikálu Sněhová královna z roku 2014 s celkem 95 představeními. Oba muzikály zhlédlo přes sto čtyřicet tisíc návštěvníků.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Hybernia nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!