Gabriela Gunčíková na Eurovizi! Česko vsází na finalistku Superstar

Gabriela Gunčíková na Eurovizi! Česko vsází na finalistku Superstar

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Další ročník mezinárodní pěvecké soutěže Eurovision Song Contest se blíží. Dnes byla ohlášená také česká reprezentantka, která se bude snažit prolomit nevalný úspěch České republiky na tomto hudebním klání. Porota nakonec vybrala zpěvačku a finalistku Superstar Gabrielu Gunčíkovou.

Gabriela Gunčíková bude bojovat o postup se svojí písní I Stand. Eurovize opět nabídne dva semifinálové večery a finále, které se uskuteční 14. května ve švédském Stockholmu. Česká zástupkyně se představí během prvního semifinále 10. května. Obě semifinálová kola odvysílá v přímém přenosu Česká televize.

Českého účastníka prestižní soutěže vybírala letos pětičlenná porota, v níž zasedl například i loňský semifinalista Václav „Noid“ Bárta či hudebník Michael Kocáb. Mezi desítkami skladeb je zaujala právě skladba I Stand, za kterou stojí švétsko-irský autorský tým.

Gabriela Gunčíková se proslavila především svým účinkováním v druhé řadě pěvecké soutěže Česko Slovenská Superstar, ve které se dostala až do finále. "Eurovize je jako evropský pohár ve sportovních soutěžích, jen se jedná o nejlepší píseň a její interpretaci. Eurovize je možnost předvést své umění celému světu," vyjádřila se dvaadvacetiletá Gunčíková.

Eurovize patří k nejsledovanějším televizním hudebním soutěžím. Česká republika v ní však doposud příliš úspěšná nebyla. Minulý rok reprezentoval Česko duet Marty Jandové a Václava „Noida“ Bárty. Úspěch nezaznamenaly ani Tereza Kernlová a skupiny Kabát a Gipsy.cz. 

Foto: facebook.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Více o "Eurovize"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!