Nová alba v dubnu: London Grammar, Offspring i Tom Jones

Nová alba v dubnu: London Grammar, Offspring i Tom Jones 

Zasnění ostrované London Grammar, dlouho očekávaný návrat Offspring nebo covery v podání hitmakera Toma Jonese. Přinášíme tipy na nová alba, která vycházejí v dubnu.

London Grammar: Californian Soil

Indie popové trio z Anglie startuje s novou deskou nazvanou Kalifornská zem etapu, v níž se vyhrazuje proti misogynii, které zpěvačka Hannah Reid podle vlastních slov v minulosti čelila v hudebním průmyslu. Z dvanácti skladeb vévodí singly Baby It’s You, How Does It Feel, Lose Your Head a song z názvu alba. Více najdete ve čtrnácté epizodě podcastu KulTýden.

Vychází 9. dubna.

While She Sleeps: Sleeps Society

Páté album metal core partičky ze Sheffieldu předznamenal na podzim eponymní singl, po němž letos na jaře následovaly You Are All You Need a nakonec Nervous. Podle kytaristy Seana Longa do nahrávky vnesl každý člen osobní inspiraci a jejich vlivy dohromady ztělesňují zvuk ‚Sleeps‘ s určitou lehkostí.  

Vychází 16. dubna.

Radek Banga: Věci jinak

Po vzoru zpěváka Prince se tuzemský raper rozhodl vydat album, které překvapí i zvoleným žánrem, ve zcela vlastní produkci. „Pop jsem chtěl dělat už dávno. Lidi si myslí, že je to jednoduchá hudba, ale to je velký omyl. Je to neskutečná magie,“ uvedl frontman skupiny Gipsy.cz, který souběžně přináší autobiografii (Ne)pošli to dál.

Vychází 16. dubna.

 

Offspring: Let the Bad Times Roll

Po celých devíti letech o sobě dává vědět kalifornská rocková formace, jejíž desáté studiové album znamená debutové zapojení nového baskytaristy Todda Morsea. Fanoušci se jej přitom mohli dočkat mnohem dříve, například singl Coming for You spatřil světlo světa už počátkem roku 2015. Přípravy ale zbrzdila náročná turné, hledání nového labelu a v neposlední řadě koronavirus.

Vychází 16. dubna.

Eurovision Song Contest 2021

Šedesátá pátá Eurovize se po zrušeném loňském ročníku koná ve druhé polovině května v nizozemském Rotterdamu. Kandidáty ze všech třiceti devíti států si můžete poslechnout o necelý měsíc dříve díky kompilačnímu albu, na němž nechybí ani český zástupce Ben Cristovao s nahrávkou Omaga.

Vychází 23. dubna.

Tom Jones: Surrounded By Time

Autor hitů jako Sex Bomb nebo She’s a Lady se hlásí s deskou plnou coverů, kterou vzdává hold mimo jiné i Bobu Dylanovi a jeho nahrávce One More Cup Of Coffee z alba Desire z roku 1976. Zahrnovat bude i předělávku písní od Michaela Kiwanuky nebo Cata Stevense.

Vychází 23. dubna.

Foto: Bontonland

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?