Omaga. Ben Cristovao v klipu pro Eurovizi odkazuje k Hříšnému tanci nebo na Forresta Gumpa

Omaga. Ben Cristovao v klipu pro Eurovizi odkazuje k Hříšnému tanci nebo na Forresta Gumpa 

Ben Cristovao odtajnil soutěžní píseň s názvem omaga, kterou bude reprezentovat Českou republiku v květnu na Eurovision Song Contest v Rotterdamu. Ve videoklipu se zpěvák proměňuje v hrdiny kultovních filmů, jako je Pulp Fiction, Forrest Gump nebo Hříšný tanec.

Píseň omaga je obměnou zkratky OMG, tedy "Oh My God". Právě s touto písní se Ben Cristovao představí v květnu na Eurovision Song Contest v Rotterdamu. Zpěvák je tuzemskému publiku znám spíše jako Ben Cristovao, ale pro účast na nejsledovanější nesportovní události světa se rozhodl používat zkrácenou verzi svého jména, tedy Benny Cristo.

Společně s odhalením soutěžní skladby zveřejnil Cristovao a Česká televize i klip. V něm se Benny Cristo stylizuje do různých hrdinů kultovních filmů. Vidět jej můžeme jako Homera Simpsona, Patricka Swayzeho v Hříšném tanci, Forresta Gumpa, či Rockyho.

"Odkazovat v hudebním klipu na tak obrovská díla, jako jsou Pulp Fiction, Forrest Gump nebo Osvícení byla výzva. Uchopili jsme to po svém a Benny tomu svým hereckým výkonem dodal správnou úroveň i vtipnou nadsázku. Naneštěstí jsme si vybrali nejbělejší a nejstudenější víkend v roce, spousta lokací se nám tak zkomplikovala počasím. Sedícího Forresta na lavičce jsme točit venku nemohli, proto jsme v několika scénách museli využít zelené plátno a realitu dotvořit v postprodukci," říká režisér Jan Strach.

"Během natáčení jsme nabrali hromadu skvělých scén. Byl jsem si jistý, že i když použijeme jen desetinu z nich, výsledek bude jedinečný. Honza přišel se senzačním nápadem, který se povedlo bezvadně zrealizovat," komentuje natáčení videoklipu Benny Cristo.

V minulém roce se vinou pandemie koronaviru hudební soutěž nekonala, se svou skladbou proto Benny Cristo vystoupí až letos. Nad konkrétní podobou jarních přímých přenosů z nizozemské Ahoy Areny visí stále otazník, jisté ovšem je, že se klání tento rok uskuteční. 

Poprvé by se tedy Benny Cristo měl se svou písní omaga divákům Eurovize představit 20. května v rámci druhého semifinálového kola. Finálový večer se uskuteční o dva dny později, v sobotu 22. května. Eurovision Song Contest odvysílá České televize.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!