Elton John vydal nové album a na podzim zamíří do Prahy

Elton John vydal nové album a na podzim zamíří do Prahy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Britský zpěvák, skladatel a jedinečný klavírista Elton John před pár dny na trh uvedl nové studiové album. Jeho v pořadí třiatřicátá studiová deska dostala název Wonderful Crazy Night a přináší (až) čtrnáct nových písní.

Elton John desku Wonderful Crazy Night natáčel s mnoha hudebními kolegy, kteří ho doprovází již od jeho hudebních začátků - bubeníkem Nigelem Olssonem, se kterým pracuje už od pozdních šedesátých let, nebo kytaristou Daveyem Johnstonem, který s Eltonem Johnem hrál poprvé v roce 1971 a postupem času se stal plnohodnotným členem zpěvákovy doprovodné kapely.

I v případě producenta Elton vsadil na jistotu! O produkci desky, kterou zpěvák natáčel ve věhlasných studiích The Village v Los Angeles, se postaral T-Bone Burnett. Ten je podepsaný i pod minulou deskou The Diving Board a vyprodukoval i album The Union, které Elton John v roce 2010 natočil s Leonem Russellem.

Novinka Wonderful Crazy Night, kterou v rádiích aktuálně propaguje povedený singl Blue Wonderful, je ke koupi digitálně a má navíc i čtyři různé fyzické formáty. Ten základní obsahuje deset písní a dvanáctistránkový portrétový booklet s Eltonovými fotkami od slavného německého fotografa Juergena Tellera. Stejný počet písní nabízí i stoosmdesátigramový vinyl.

Pro skalní fanoušky jsou k dispozici i dva náročnější formáty. Deluxe verze na CD obsahuje dvě bonusové písně a i její booklet s fotkami je rozšířen o čtyři strany. Největší pozornost ale jistě zaslouží super deluxe boxset. V něm fanoušci najdou desku Wonderful Crazy Night na již zmiňovaném vinylu, na dvou CD s celkem čtyřmi bonusovými songy a nechybí ani speciální plnobarevný dvacetistránkový booklet plný portrétů Juergena Tellera.

Elton John se s novou deskou vydá i na velké světové turné. Během něj samozřejmě nemine ani Evropu a mezi jeho zastávky bude patřit i naše hlavní město. V pražské O2 areně zahraje již 26. listopadu 2016, tak si nezapomeňte včas zakoupit lístky - jako vždy je o ně velký zájem.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

O2 arena nabízí i další akce

Umělci: Elton John

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!